גמדים סיניים לשבועות

ולהגיש

חג השבועות ממש עוד רגע פה. וכיאה לחג הלבן ביותר בשנה, טירוף המתכונים הלבנים כבר החל. גם אצלנו הטירוף התחיל, כשהבוקר התחשק לי להכין – גמדים סיניים. או בשמם הרשמי והמלא – קישואים עגולים ממולאים בגבינות.

מה צריך?
לארבעה קישואים ממולאים –
כאמור, ארבעה קישואים עגולים, גדולים ויפים. כי הם פשוט קרצו לי ממדף הירקות ולא היה סיכוי שאשאיר אותם מיותמים.
קופסת קוטג' מהמותג האהוב עליכם – או כמו שהאיש קורא לזה – קופסת "כדורונים סיניים" (כל הזכויות שמורות).
ארבע פרוסות גבינה צהובה – כדי לשמור על המנה יחסית דיאטטית, אני ממליצה על גבינה שהיא לא שמנה מדי (30% ומעלה), אבל גם לא לייט (מתחת ל15%), כדי שהיא גם תימס בצורה יפה בהמשך. אני לקחתי 22%.
ביצה אחת
מלח-פלפל לפי הטעם

וכך מכינים:
אחרי ששטפנו טוב-טוב את הקישואים, חותכים להם את הכיפה, זו עם שארית הגבעול (ובלי קונוטציות מיותרות בבקשה..), את ה"כובעים" שנוצרו נשמור בצד לעת עתה. בעזרת כפית "חופרים" את תוכן הקישוא ומוציאים לקערה נפרדת. שימו לב להשאיר דופן לקישוא, שמחד תשמור על יציבות הקישוא והתכולה בזמן האפייה, ומאידך תהיה דקה מספיק כדי להתבשל היטב.

מניחים את הקישואים הריקים מתוכן בתבנית/סיר רחב או כל כלי שנוח לכם ומתאים לתנור.

חפורים ומזומנים
חפורים ומזומנים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

את תוכן הקישואים שבקערה, טוחנים לעיסה בעזרת בלנדר מוט (ממליצה בחום להחזיק אחד כזה בבית). לעיסת הקישואים שנוצרה מוסיפים את קופסת ה"כדורונים הסיניים", קצת מלח-פלפל בשביל הטעם וביצה אחת, שתייצב את כל העסק. מערבבים טוב-טוב ועם אותה כפית, שסייעה לנו בהוצאת התוכן, מכניסים את המילוי שהתקבל לקישואים הריקים.

גם המילוי מוכן
גם המילוי מוכן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כמעט סיימנו. מעל כל קישוא נניח פרוסת גבנ"צ או רצועות ממנה, ומעליה נניח בחזרה את ה"כובע" שחתכנו. כעת נוצרו לנו ארבעה גמדים סיניים חמודים.

נשאר רק להכניס לתנור
נשאר רק להכניס לתנור

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהגבינה מתחילה לבעבע. בסוף האפייה העברתי את התנור לדקות בודדות למצב של גריל על חום בינוני, כדי שהגבנ"צ תשחים מעט.

ולהגיש
ולהגיש

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הערות ותוספות
קחו בחשבון, כיאה לחוק שימור המסה, כנראה שתשאר לכם בלילת מילוי… במקום לזרוק אותה (כי חינכו אותי, שאוכל לא זורקים), החלטתי להוסיף לה קצת קמח ללג וכפית של אבקת אפייה ולהכין חביתיות קישואים. גם ארוחת ערב לפיצית (שכמעט נבזזה על ידי אביה) – צ'ק!

ולתוספת
ולתוספת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שיהיה בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: