פאי שוקולד טבעוני מושלם

שבועות זה חג טעים. האמת קצת פחות מאז שגיליתי את הרגישות שלי ללקטוז… כשאנחנו מתארחים, אני נשארת צמודה לסלטים ולכמה מנות, שאולי בטעות נשארו ללא מוצרי חלב. השנה התארחנו גם בערב החג וגם בחג.

כששאלתי לגבי עזרה ומה להכין, התבקשתי להכין קינוח ש"תוכלי לאכול". אני אוהבת קינוחים, ולאחרונה מחבבת גם אתגרים קולינריים, בעיקר אם זה אומר למצוא להם פתרונות קלים. אני גם אוהבת מטבח, כל עוד הוא לא מסובך… אז אחרי קצת מחשבה, החלטתי שבא לי להכין פאי שוקולד.

האמת, כבר הרבה זמן שבא לי להכין פאי שוקולד. אבל עד כה חששתי, בעיקר כי זה תמיד נראה לי ממש מסובך. וכאמור, אני וכל מה שמסובך במטבח לא חברים… אז הפעם החלטתי לחפש (ולמצוא) מתכון קל וכמובן כזה ש"תוכלי לאכול".

אחרי שחרשתי את הרשת. שיניתי וקצת אילתרתי, זה מה שיצא. בתכלס כל מה שצריך זה 3 מצרכים וכמה דקות פנויות…

פאי שוקולד טבעוני בשלושה מצרכים וכמה דקות פנויות של עבודה.
פאי שוקולד טבעוני בשלושה מצרכים וכמה דקות פנויות של עבודה.

מה צריך?
בצק פריך מתוק מרודד
2 מעדני סויה שוקולד
2 טבלאות שוקולד מריר

איך מכינים?
לשם הגילוי הנאות הכנתי את הקינוח הזה פעמיים. הפעם הראשונה יצאה פחות מוצלחת, כי הצלחתי ברוב כשרוני להרוס את הבצק. הפעם השנייה, להבדיל, חוסלה עד הפירור האחרון… אז כדי שלכם לא יקרו תקלות, ככה עושים את זה נכון –

עוטפים את החלק המתפרק של תבנית הפאי בנייר אפייה ומשמנים אותה עם ספריי שמן.

מסדרים את הבצק בתבנית. אני אוהבת להשתמש בקיצורי דרך, שעושים לי עבודה קלה ולכן השתמשתי בבצק מוכן. אם יש לכם חשק וכח, תוכלו להכין בקלות בצק פריך, בעזרת אחד מעשרות המתכונים ברשת.

בעזרת מזלג עושים חורים קטנים בבצק כדי שלא ייתפח. למרות שאצלי הוא קצת התנפח, כשהוצאתי מהתנור הוא הסתדר בחזרה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. עוקבים טוב-טוב ומוציאים כשהבצק מזהיב טיפה. ממש טיפה, אני הוצאתי אחרי בערך 15 דקות. אל תפחדו שזה לא מספיק אפוי, זה מספיק אפוי. בסיבוב הראשון חשבתי שזה לא מספיק אפוי ובסוף אפיתי את הבצק קצת יותר מדי והרסתי אותו.

מוציאים ומניחים לבצק להתקרר. בנתיים מכינים את המלית.

ממיסים את השוקולד, בבן מארי או במיקרו. בטוחה שלא תופתעו, אבל אני מאלה שממיסים במיקרו, רק שימו לב לחמם בפולסים קצרים של 30-60 שניות כל פעם ולערבב בין פעם לפעם, כדי שהשוקולד יימס למרקם חלק ולא יישרף בדרך.

כשהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים את מעדני הסויה. מערבבים טוב-טוב עד שמתקבל גאנש שוקולד חלק ואחיד.

שופכים את המלית על הבצק ומסדרים.

מכניסים את הפאי למקרר ל20 דקות לפחות. אחרי שהמלית תתיצב תוכלו לקשט את הפאי כאוות נפשכם – סוכריות, קצפות, פירות וכו'. תהנו  😀

פאי שוקולד טבעוני - הכי קל והכי טעים שיש
פאי שוקולד טבעוני – הכי קל והכי טעים שיש

הכנתם פאי שוקולד? בואו להשוויץ בתגובות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: