אני חושבת שמאז שהילדים נולדו, אחד הדברים שיש לנו באופן קבוע בבית הוא ביסקוויטים. זה אומנם לא הנשנוש הכי בריא שיש, אבל לצד פירות וירקות טריים הוא בהחלט נשנוש נוח וטעים.
השבוע קיבלתי להתנסות ביסקוויטים בטעמים. כשהאיש ראה את החבילה הוא מיד ביקש, כלומר דרש, שאכין עוגת ביסקוויטים. האמת, מדובר באחת העוגות הקלאסיות הכי קלות להכנה שיש והיא תמיד יוצאת מוצלחת. שכבות של ביסקווטים ופודינג ומלמעלה שכבת שוקולד שמכסה את הכל, באמת שקשה לטעות.
כשהכרזתי שאני הולכת למטבח להכין עוגת ביסקוויטים, פיצית מיד התנדבה לעזור לי. אני אוהבת שהיא מתעניינת במטבח, זה מקסים בעיניי שהיא רוצה ללמוד ולנסות תוך שהיא מבקשת לעצמה כמה שיותר עצמאות. מדהים אותי כל פעם מחדש כמה שהיא עצמאית.
שאלתי אותה באיזה טעם היא רוצה שנשתמש, היא בחרה את השוקולד המריר. וכשהכנתי את יתר המצרכים הדרושים והתכוננתי לצלם, היא ביקשה לצלם ראשונה. עושה רושם שהתפוח שלי נפל קרוב-קרוב…

אז מה צריך?
לשכבות
חבילת ביסקוויטים בטעם הרצוי
אינסטנט פודינג בטעם הרצוי
חלב או משקה צמחי (לגרסת פרווה)
שמנת או יוגורט צמחי (לגרסת פרווה)
אבקת שוקו או קפה (אנחנו הכנו עם שוקו לטובת הילדים)

לטוויסט
הפתעת אמצע לטעמכם (הסבר בהמשך)
לציפוי
100 גרם (טבלה אחת) שוקולד מריר
2 כפות חלב או משקה צמחי.
איך מכינים?
מערבבים כפית שוקו עם חצי כוס חלב או משקה צמחי לגרסה ללא לקטוז.

טובלים את הביסקוויטים בשוקו ומסדרים שכבה ראשונה של הביסקוויטים בתבנית.



מכינים את הפודינג לפי ההוראות על החבילה. אנחנו החלפנו את החלב במשקה שקדים וניל ואת השמנת ביוגורט סויה כדי לקבל גרסה ללא לקטוז.


מורחים שכבת פודינג על שכבת הבסקוויטים הראשונה.

ומכסים אותה עם שכבת בסקוויטים נוספת טבולה בשוקו.

עכשיו מגיע הטוויסט – כדי לאזן את המתיקות השוקולדית, החלטתי לתת זץ של חמצמצות מתוקה ומרחתי שכבה נדיבה של מלית דובדבנים.

מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בשוקו ומעליה שכבת פודינג נוספת ואז שוב שכבת ביסקוויטים.

ממיסים חבילת שוקולד עם 2 כפות חלב (או משקה צמחי כאמור), מערבבים טוב טוב למרקם אחיד וחלק ומורחים מעל שכבת הביסקוויטים האחרונה.

מכניסים למקרר לשעה לפחות, עד שהעוגה תתייצב.
מוציאים וזוללים בתאבון. הכי כיף ישר מהתבנית 😉

יש לכם רעיונות נוספים איך לשדרג עוגת ביסקוויטים קלאסית? ספרו לנו על כך.