גלידות, שלגונים, פרוזן יוגורט, עוגות גבינה, קינוחי שמנת ועוד הם רק חלק מהמאכלים עליהם נאלצתי לוותר לפני כשלוש וחצי שנים, כאשר גיליתי שאני רגישה ללקטוז. זה היה גילוי מפתיע ומקרי שבעקבותיו הפסקתי לצרוך מוצרי חלב. כמעט לחלוטין.
הדבר הראשון שהורדתי מהתפריט היה את שלוק החלב מהקפה שלי. במקומו, עברתי למשקאות צמחיים כגון שקדים או אגוזי לוז. לקח לי קצת זמן להתרגל, אבל היום אני לא יכולה אחרת. החלק הקשה יותר עבורי, היה לוותר על כל מיני מאכלים וקינוחים מפנקים, עשירים בחלב ושמנת. אבל גם במקרה זה הצלחתי. אפילו הכרתי על הדרך שלל מתכונים מצוינים ונטולי לקטוז (פרווה או טבעוני), ואף שידרגתי כמה משלי.
מאחר ומדובר ברגישות בלבד ולא באלרגיה מסכנת חיים, כאשר אני נתקלת במאכל או קינוח חלבי ש"שווה לי את זה", אני מרשה לעצמי לחטוא, מדי פעם. אך מכיוון שאני יודעת בוודאות שלמחרת ארגיש לא טוב, אני משתדלת למזער זאת למינימום. אבל יש לי חולשה אחת, שכמעט תמיד גורמת לי לחטוא וזו חיבתי העזה לגלידות ושלגונים חלביים בכלל ופרוזן יוגורט בפרט, כזה עם פירות ושוקולד מלמעלה. עליהם עוד לא הצלחתי לוותר לחלוטין.
אז חיפשתי דרך נטולת לקטוז להכין כזה בבית. ונראה לי שעליתי על מתכון מנצח – פרוזן יוגורט על בסיס סויה. מתכון מרענן שהוא גם טבעוני למהדרין. האמת אפשר להכין אותו גם בצורת פרוזן יוגורט וגם כשלגון ושתי הצורות טעימות וקלות לביצוע. יש לי הרגשה שמצאתי את המרענן הרשמי לקיץ הקרוב…
מה צריך?
2 גביעי מעדן סויה (טבעי או עם פירות)
פירות לטעמכם – קפואים או טריים
ולמעשה כל תוספת שאתם אוהבים על פרוזן יוגורט בדרך כלל. זה יכול להיות –
שברי עוגיות
רוטב שוקולד
רוטב תות
טיפות שוקולד
ועוד…
איך מכינים?
פרוזן יוגורט –
מכניסים את הפירות האהובים לבלנדר יחד עם 2 גביעי מעדן סויה, טבעי או פירות לבחירתכם. אני הכנתי עם מעדן סויה תות ופירות קפואים – בננה, תותים וחמוציות.

מפעילים את המכשיר וטוחנים למרקם הרצוי, אפשר לטחון ממש למשחה או להשאיר מעט חתיכות פרי לפי טעמכם האישי.


מוזגים את היוגורט לכלי גדול, המתאים להקפאה ומקפיאים.

שלגון –
את השלגונים שהכנתי, הכנתי ממעדן סויה טבעי שטחנתי עם בננות קפואות וכף קקאו. אפשר להוסיף ממתיק אם רוצים שיהיה מתוק יותר. בנוסף, הוספתי סוכריות לקישוט. יצא שלגון שוקו-בננה ללא לקטוז, טבעוני וטעים.


למעשה החלק היחיד שמשתנה בהכנה הוא הסוף. במקום למזוג לכלי אחד גדול, מוזגים למתקן ארטיקים או כוסיות. אפשר למזוג שכבות שכבות, לשלב פירות טריים או קפואים באמצע ועוד כל מיני הפתעות. לא לשכוח להכניס את המקל לפני ההקפאה.
הצעת הגשה
אם הכנתם פרוזן יוגורט בכלי גדול, כדאי להוציא מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שהוא מעט יתרכך ויהיה נוח להגיש ולאכול.
עם כף גלידה או כף רגילה, קורצים כדורים ומוזגים לקערית או גביע גלידה.
מפזרים מעל את כל התוספות האהובות.


אם הכנתם שלגון, מעט מים פושרים על המיכל ישחרר לכם את השלגונים בקלות.

והכי חשוב שיהיה קיץ טעים ומרענן.
הכנתם פרוזן יוגורט ביתי? נשמח אם תשתפו אותנו במתכונים ותמונות משלכם.