השנה חגגנו את ליל הסדר קל"ב, אצל ההורים של האישלי, שזה תענוג כפול. גם כי בהלוך לא היו פקקים וגם כי בחזור בתוך פחות מעשר דקות הגענו הביתה והילדים כבר היו במיטות.
בכל מקרה לענייננו – השנה הופקדתי על הקינוח. ואני שאוהבת אתגרים קולינריים, החלטתי שממש בא לי להכין בראוניז שוקולדי מושחת וטעים. אבל מצד שני חיפשתי מתכון בראוניז שיהיה גם קל, גם פרווה (כדי שגם אני אוכל לאכול), גם ללא גלוטן וכמובן כשר לפסח. נשמע מסובך? אז זהו שזה לא, ממש לא –
אחרי חיפושים, שינויים ושדרוגים – מצאתי את שאהבה נפשי – בראוניז שוקולדי מושחת, מתכון קל שהוא גם פרווה, גם ללא גלוטן וגם כשר לפסח, אבל מתאים גם לימי חול שגרתיים. יצא בראוניז כל כך מוצלח, שגרף כל כך הרבה מחמאות, ויש מצב סביר שאפילו גבהתי בכמה ס"מ..
האמת שיצא אפילו מוצלח מהמצופה. כל כך טעים כל כך מושחת ושוקולדי, בממש כלום עבודה, מרוב שזה קל נהיה לי חשק להכין שוב, גם בלי החגיגה (אבל אולי לא כדאי כי זה באמת מושחת). בראוניז שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או כקינוח אישי בעטרות נייר עבות (בערך 10 עטרות בינוניות).
אז אחרי כל ההקדמה, אתם בטח רוצים לדעת איך מכינים בראוניז שוקולדי מושחת שהוא גם פרווה, גם ללא גלוטן וגם (כמובן) כשר לפסח? טוב ששאלתם, הנה מתכון –
מה צריך?
100 גרם (טבלה אחת) שוקולד מריר
רבע כוס שמן
2 ביצים
4 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
150-200 גרם (בערך כוס) אגוזי מלח טחונים
*לכמות בראוניז גדולה יותר פשוט מכפילים כמויות.
איך מכינים?
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו.
בנתיים מערבבים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את המלח ותמצית הוניל.
מוסיפים את השוקולד המומס ולבסוף את האגוזים הטחונים.
יוצקים לתבנית משומנת או לעטרות נייר משומנות.
מכניסים לתנור ל-25 דקות בערך (עד שהקיסם יוצא יבש).
כשמוכן, אפשר לקשט עם מעט שוקולד מומס ועליו לפזר עוד אגוזים טחונים. לגרסה עם גלוטן אבל כשרה לפסח, אפשר לפזר פירורי עוגיות יין.

הצעת הגשה:
מומלץ להגיש בראוניז חם לצד גלידת וניל צוננת – להגיש ולחכות לקצור את המחמאות… בתאבון וחג שמח!