מכירים את זה שלפעמים הילדים מבקשים איזה נשנוש מתוק וטעים ואנחנו, שבתכלס ממש רוצים לפנק אותם מתחילים להתפתל מרגשות אשם? כי אם כבר נשנוש אז אולי אחד כזה שיהיה גם בריא ומזין?
כדורי תמרים, הם נשנוש שעונה על כל אלה. מחד מדובר בנשנוש מתוק וטעים שישמח את הילדים ומאידך גם בריא ומזין ויוריד מאיתנו קצת מרגשות האשם. והבונוס – אפשר להכין עם הילדים ולהנות מזמן איכות ותעסוקה מהנה יחד.
אני רוצה להתחיל בווידוי – בתור ילדה ולמעשה עד ממש השנים האחרונות, לא אהבתי תמרים. הדמיון הרב לג'וקים, כנראה גם לא הועיל והלהיב אותי במיוחד. עם השנים, הטעם הקולינרי שלי השתנה, השתפר והשתדרג וכך גם חיבתי לתמרים (הסלידה מג'וקים אפעס לא ממש).
כדורי תמרים הם למעשה, כמו כדורי שוקולד (אפילו נראים דומה), מתוקים וטעימים כמו שילדים אוהבים. אבל חוץ מהסוכר הטבעי שבתמרים, מספקים לגוף גם לא מעט ויטמינים וחומרים בריאים וטובים כמו אשלגן ומגנזיום. והכי חשוב, מספקים לנו, ההורים, קצת שקט נפשי ומצפוני…
את המתכון הבא הכנתי יחד עם הפיצית לכבוד חגיגות טו בשבט. אומנם טו בשבט כבר עבר, אבל בעיניי זה מתכון מנצח ומתאים לכל ימות השנה. אז בואו ניגש לתכלס – איך מכינים כדורי תמרים?
מה צריך?
חבילת תמרים מסוג מג'הול.
לחילופין אפשר להשתמש בתמרים שמגיעים מגולענים או במלית תמרים מוכנה.
תוספות לבחירה (פירוט בהמשך).

איך מכינים?
מגלענים את התמרים (מוציאים גלעינים) וטוחנים לעיסה. לי היתה בבית קופסה של מלית תמרים אז השתמשתי בה.
אם מכינים לגדולים – אפשר לשבור פנימה אגוזים למיניהם – מלך, פקאן, לוז, פיסטוק וכו'. זו גם הגרסה הבריאה ביותר.
אם מכינים לקטנים (שעוד לא יכולים לאכול אגוזים) – במקום אגוזים אפשר לפורר פנימה עוגיות. אני למשל השתמשתי בפתיבר, אבל מאמינה שכמעט כל סוגי העוגיות יתאימו. ולמען האמת, הרבה דברים יכולים להתאים: פצפוצי אורז, קורנפלקס, שיבולת שועל, שבבי שוקולד, בננה מעוכה ועוד. בקיצור כיד הדמיון ומה שיש בבית.


מערבבים עם כף את העיסה עם כל התוספות שבחרתם ואז עם ידיים רטובות (!) מגלגלים כדורים. שימו לב, חשוב להרטיב את הידיים גם בין כדור לכדור, כי אחרת העיסה נדבקת לידיים.

אפשר להשאיר את הכדורים ככה או להעביר בקוקוס קלוי או טחון או באבקת קקאו.
מכניסים למקפיא לבערך שעה, כדי שהכדורים יתייצבו.
מוציאים ואוכלים ושיהיה בתאבון! נומ נומ נומ.

אם הצלחתם לעמוד בפיתוי ולא לסיים את כל הכדורים (כל הכבוד!), שומרים את הכדורים שנותרו במקרר.
אפשרות לגיוון
במקום לגלגל לכדורים אפשר להכין מעין רולדה ארוכה. מקפיאים לחצי שעה (שלא יהיה קשה מדי), מוציאים ופורסים לפרוסות. את הפרוסות מכניסים לעוד חצי שעה הקפאה לפני שאוכלים. גם כאן, אם נשאר שומרים במקרר (לא אוכלים קפוא).
הצעות, שאלות ותודות – יתקבלו בברכה בתיבת התגובות…