לפני כמה שנים (טובות!) פורסמה בחדשות ערוץ 10 כתבה על פירות יבשים. לפי הכתבה ברוב סוגי הפירות היבשים הקנויים יש צבעי מאכל לא טבעיים, המכילים גופרית ועוד כל מיני חומרים שממש לא הייתם רוצים אצלכם בגוף או יותר מכך, אצל ילדיכם.
אבל כל זה היה לפני כמה שנים, הייתם מצפים שכיום, בשנת 2017 יהיה שינוי כלשהו, אולי אפילו פיקוח על העניין – אז זהו שאין. הבוקר בדקתי באופן אישי בסופר. ולא תאמינו, גיליתי שהגופרית עדיין מככבת ברשימת המרכיבים על רוב האריזות של הפירות היבשים. ושיהיה לנו בתאבון?
אם לא ידעתם, הנה הכתבה. מעורר מחשבה, לא?! –
אז השנה החלטתי שלכבוד טו בשבט, אני מוותרת על פירות יבשים קנויים ומכינה בעצמי את הגרסה הבריאה והביתית של פירות יבשים. מאחר ואצלנו בבית מאד אוהבים תפוחים, האלטרנטיבה הביתית שלנו לתפוחי העץ המיובשים היא צ'יפס תפוחי עץ לחגיגות טו בשבט הביתיות שלנו.

נכון שזה נראה ממש טעים? זה באמת ממש טעים! רוצים לדעת איך מכינים? ממש ככה –
מה צריך?
תפוחי עץ!
אפשרי – קינמון
איך מכינים?
מחממים מראש תנור ל-100-110 מעלות (תלוי בעוצמה של התנור).
שוטפים טוב-טוב את התפוחים. פורסים לרוחב פרוסות דקות (אבל לא דקות מדי שלא ישרפו מהר). אנחנו נעזרנו בפורס חשמלי, כדי ליצור עובי אחיד של הפרוסות. אפשר לקלף את התפוחים, אבל לא חייבים.
מפזרים את פרוסות התפוחים על תבנית מרופדת עם נייר אפייה. אפשר לפזר קינמון אם אוהבים, אנחנו השארנו טבעי.

אופים למשך כ-30-40 דקות צד אחד (שימו טיימר שלא תשכחו). הופכים את התפוחים ואופים עוד 30-40 דקות את הצד השני. המלצה שלנו, למרות הטיימר, כדאי להציץ מדי פעם ולהשגיח שהתפוחים לא נשרפים.
מכבים את התנור ונותנים לתפוחים להתקרר.
זהו זה! זה כל מה שצריך כדי להכין תפוחי עץ מיובשים תוצרת בית. והכי כיף שזה קל, טעים ובריא!!!

שיהיה בתאבון וחג שמח!