לביבות מבית אבא – המתכון הסודי

לביבות מתוקות לחנוכה ובכלל

"חנוכה, חנוכה, חג יפה כל כך…" טוען השיר, פייר? אני מסכימה איתו. יש משהו קסום בחג הזה, לא יודעת לשים את האצבע על מה זה בדיוק. אולי זה החורף העוטף מסביב, אולי אור הנרות החמים, אולי האווירה המשפחתית והביחד'נס. אולי הכל יחד.

מה שזה לא יהיה, כל שנה החג הזה 'זורק' אותי אל מנהרת הזמן, בחזרה אל בית ילדותי. בחזרה אל מזמורי החג, שאבא ואני שרים באדיקות את כל מילותיהם. אל אשכוליות עמוסות ממתקים, שכל ילד במשפחה מקבל. אל סופגניות נימוחות, שאמא מכינה ועליהן אני מורחת בנדיבות דולסה דה לצ'ה וכמובן אל לביבות תפוחי האדמה הקריספיות שאבא מכין.

מדי שנה, עד עצם היום הזה, אני מחכה לערב המשפחתי הזה בבית הוריי, שכולו מטעמי חג. מחכה ומצפה להתענג על כל ביס. השנה בנוסף לערב הזה, החלטתי לנסות ללבב לביבות גם בעצמי. לנסות ולהעביר לילדיי חלק מקסמו של החג הזה, כפי שהוא עבורי.

לביבות מבית אבא – המתכון הקלאסי
כשביקשתי את המתכון המקורי מאבא, הוא ענה לי שאין מתכון ושלא אשאל על כמויות. אבל לא נכנעתי "ובכל זאת?" ביקשתי "בשביל הבלוג…". אז הוא פשפש בזכרונו וניסה לשחזר את צעדיו והנה המתכון לפניכם. תודה אבא, יצא מושלם.

מה צריך?
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל
2 ביצים
2-3 כפות גדושות קמח
מלח לפי הטעם

בדרך ללבב לביבות
בדרך ללבב לביבות

איך מכינים?
מגרדים על מגרדת גסה את תפוחי האדמה והבצל וסוחטים את הנוזלים (אני חיפפתי והשתמשתי בסלייסר).
מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים במחבת שמן (לא שמן זית) ויוצקים לביבות בעזרת כף.
מטגנים עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים, מספיגים על נייר סופג ומגישים חם.

הטעם המקורי הוא בטיגון
הטעם המקורי הוא בטיגון

הערות והארות
אפשרי גם לוותר על טיגון ולאפות בתנור שחומם מראש ל180. על גבי נייר אפייה מרוסס בספריי שמן – עד להזהבה. קחו בחשבון שהטעם המקורי הוא בטיגון, אך גם באפייה הלביבות יוצאות טעימות ופריכות.

אפשר גם באפייה
אפשר גם באפייה

לביבות תירס נימוחות – שילדים אוהבים
הילדים שלי אוהבים תירס, האמת גם אני. יש משהו כיפי בדגן הצהבהב-מתקתק הזה, שלא משנה במה משלבים אותו ואיך אוכלים אותו, הוא פשוט טעים. גם בתוך לביבות.

מה צריך?
קופסת שימורי תירס מסוננת
3 כפות גדושות קמח
2 ביצים
קופסת קוטג' תנובה
2 כפות נדיבות גבינת עמק תנובה מגורדת
מלח לפי הטעם

בדרך להיות לביבות תירס מעולות
בדרך להיות לביבות תירס מעולות

איך מכינים?
מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד.

מערבבים הכל יחד
מערבבים הכל יחד

מחממים במחבת שמן ויוצקים לביבות בעזרת כף.

שומעים את ה"תססס" של השמן?
שומעים את ה"תססס" של השמן?

מטגנים עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים, מספיגים על נייר סופג ומגישים חם.

עד לקבלת גוון זהוב
עד לקבלת גוון זהוב
מוכן!
מוכן!

לביבות חמות ומתוקות – לקינוח לחג ובכלל
לביבות על בסיס גבינה לבנה בשילוב בננה בשלה. לביבות מתוקות ומפנקות שמשאירות בבית ניחוח מתוק משכר ובפה טעם לעוד. קינוח שכיף להכין בחג חנוכה, אבל גם כשאין חג בסביבה.

מה צריך?
3-4 כפות גבינה לבנה תנובה
3 ביצים
2 בננות בשלות
4 כפות קמח
2 כפות סוכר
חצי כפית תמצית וניל

בדרך להיות לביבות חמות ומתוקות
בדרך להיות לביבות חמות ומתוקות

איך מכינים?
מועכים עם מזלג את הבננות, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים במחבת שמן ויוצקים לביבות בעזרת כף.
מטגנים עד לקבלת צבע רצוי, מספיגים על נייר סופג ומגישים חם.

הצעת הגשה
ניתן לבזוק מעל הלביבות תערובת של סוכר וקינמון או אבקת סוכר ולהגיש לצד תותים מתוקים. קינוח חורפי ומענג.

הצעת הגשה - בתאבון!
הצעת הגשה – בתאבון!

שיהיה לכולנו חג שמח וטעים.. 🙂

יש לכם מתכון סודי ומנצח ללביבות? שתפו אותנו, נשמח לנסות.

למתכוני לביבות, חביתיות ופנקייק נוספים – לחצו כאן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: