אין לתאר כמה אני מאושרת מכך שהמגמה העכשווית של רוב יצרניות האוכל הגדולות, היא לעבור לרכיבים ביתיים ובריאים, ולוותר על כל מה שלא בהכרח היינו רוצים להכניס לעצמנו לצלחת ו/או לגוף.
גם אסם, יצרנית טבעול, לוקחת חלק בשינוי ומציבה לעצמה יעד – עד סוף 2018 כל מוצרי טבעול יהיו מרכיבים ביתיים בלבד!!! נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? מודה, גם אני הייתי סקפטית כששמעתי לראשונה.

אבל מסתבר שהמגמה כבר בעיצומה. כך למשל, כבר עכשיו ניתן למצוא ברשתות השיווק 7 ממוצרי טבעול, העשויים מרכיבים ביתיים, שאפשר למצוא בכל מטבח. ביניהם שניצל תירס טבעול וכן פלאפל טבעוני.

*הידעת? 68 אחוזים מהישראלים מעידים כי הם קוראים ערכים תזונתיים בקניית מוצר מזון*
השבוע ביקרתי במפעל אסם ולמדתי מהמומחים איך להכין שניצל תירס, מוצר הדגל של טבעול, בדקה אחת של עבודה (בדיוק דקה – מדוד) ומרכיבים ביתיים בלבד. זה כל כך פשוט, שפשוט חובה לנסות בבית… גם אני ניסיתי וחזרתי לספר כמה זה קל. כל כך קל, שאפילו *אני*, ששונאת התעסקויות מיותרות במטבח וצריכה שהכל יהיה צ'יק צ'ק, הצלחתי!
איך מכינים שניצל תירס טבעול?
ממש ככה –
(צילום ועריכת וידאו: יואב מורן, ביצוע: אנוכי יחד עם קארין שי)
מה צריך
לשניצלים (הכמויות ל3 שניצלים גדולים) –
100 גרם גרגרי תירס
100 גרם גרגרי תירס טחונים
50 גרם קמח
7 גרם גלוטן (לא חובה)
5 גרם מלח
2 חלבונים
לציפוי –
50 גרם קמח
115 גרם מים
פירורי לחם
שמן קנולה

אופן הכנה
מערבבים הכל יחד ועל מגש מכוסה בנייר אפייה יוצרים לביבות או אם בא לכם אפשר גם ליצור צורות בעזרת חותכני עוגיות.


מכניסים להקפאה לחצי שעה, אפשר גם שעה.
לאחר ההקפאה, טובלים כל לביבה בבלילה העשויה מהקמח והמים (אמורה להיות קצת יותר נוזלית מבלילה של פנקייק) ומצפים בפירורי הלחם. מטגנים 40 שניות בשמן (20 שניות מכל צד) ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, סה"כ ל-10 דקות. אפשר כמובן לוותר על הטיגון וישר לאפות…
חשוב לדעת – ככה בדיוק מכינים במפעל ולכן, מי שממש לא רוצה להתעסק בהכנות, יכול פשוט לקנות את המוצר, לחמם ולהגיש – זה יוצא בדיוק אותו הדבר.

בתאבון!
//