כידוע, אני אוהבת מתכונים קלים ומהירים. כאלה שאפשר להכין בחמש דקות ולהתענג עליהם כאילו טרחנו שעות או סתם לטרוף בהנאה. בסוף יום, כשאני חוזרת עם הפיציקים, אין לי כוח ואני לא רוצה לעמול על ארוחת ערב מסובכת. אני צריכה שהאוכל יהיה מוכן ורצוי כמה שיותר מהר – לפני שהם הופכים את הבית על עצמם ועליי ו/או משתגעים מעייפות. פנקייק זה אחד המאכלים הקלים והכיפיים להכנה, וכשמכינים פנקייק לארוחת ערב, הילדים בוודאות טורפים.
השבוע החלטתי לשדרג לפיציקים את ארוחת הערב הסטנדרטית ולהכין פנקייק מיוחד. למתכון ה"רגיל" שלי לפנקייק הוספתי מעדן גמדים, המעדן האהוב והמוכר בגרסתו החדשה ומופחתת הסוכר. שני הפיציקים נהנו מכל ביס וטרפו בתאבון גדול. ואני? אני בירכתי את שטראוס על המהלך המבורך להפחתת כמות הסוכר מהאוכל של ילדינו. ובכלל אני באופן אישי, מעדיפה את הסוכר שלי כחלק מסירופ מייפל איכותי (כזה שהגיע בייבוא אישי מצפון ארה"ב).

אז מה צריך?
*לכמות של 7 פנקייקים בינוניים*
ביצה אחת L
גביע גמדים מופחת סוכר בטעם המועדף
כף וחצי קמח רגיל או תופח
חצי כפית סודה לשתייה (בשביל אקסטרה אווריריות)

איך מכינים פנקייק גמדים?
* בקערה אחת מערבבים את הביצה עם גביע גמדים, מוסיפים את הקמח ואת הסודה לשתייה ומקפלים עד שמתקבל מרקם חלק.
* יוצקים למחבת נון-סטיק/מרוססת קלות בספריי שמן, שחיממנו מראש. אני השתמשתי במחבת קטנה בצורת כוכב והפיצית היתה בעננים. מחכים שיופיעו בועיות אוויר והופכים לצד שני.

* מחכים שיתקרר ומורחים ממרח אהוב (או מנשנשים ככה בלי כלום, גם זה ממש טעים).

וגם, תעסוקה לילדים (פעילות מצוינת לימי החורף שבדרך…) –
אחרי שמסיימים להשתמש בגביע הגמדים, שוטפים אותו היטב במים וסבון ומייבשים. כשהגביע יבש, תוכלו לקשט אותו במדבקות, לצייר עליו עם טושים לא מחיקים, להדביק אותו ולהכין ממנו כל מיני יצירות כרוח הדמיון הטובה.
הנה כמה דוגמאות ליצירות שאנחנו יצרנו מגביעי גמדים שסיימנו –
