השבוע, בשעה טובה ולכבוד סיומו של החודש השמיני, סיימתי סופסוף לקנות ולהשלים את כל מה שהייתי צריכה לקראת לידה. בכלל בזמן האחרון יצא לי לשוחח רבות עם הורים טריים והורים לעתיד (מבולבלים ומבולבלות), ששאלו אותי לא מעט שאלות לקראת לידה. בין השאלות שחזרו על עצמן נשאלתי שאלות כמו "מה צריך לקנות לקראת לידה?" בגרסאותיה השונות. היו שביקשו המלצות על עגלות, אחרים שהתלבטו האם לרכוש סלקל או מושב בטיחות מגיל לידה, איזו אמבטיה לקנות? האם לבחור במיטת תינוק או בעריסה? כמה ביגוד ראשוני באמת צריך? והיד עוד נטויה.
אז כדי לעשות קצת סדר בבלגאן החלטתי לשתף אתכם ברשימות שלי לקראת לידה, שכוללות את כל הדברים הבסיסיים שצריך לקנות וגם את אלה שאינם דחופים ואפשר לחכות איתם לאחרי הלידה. זכרו – החנויות לא נסגרות ברגע שיולדים, תמיד אפשר לחזור להשלמות…
מאחר והדף קצר מלהכיל את כל מה שיש לי לומר בנוגע לקניית ציוד ראשוני לתינוק לקראת לידה, אתייחס אך ורק לדברים העיקריים עליהם נשאלתי ואוסיף קצת טיפים שצברתי עם הזמן. מעבר לכך תוכלו למצוא בהמשך את רשימת הקניות האישית שלי, בה תוכלו להעזר בקניות האישיות שלכם לקראת לידה.
אך חכו רגע! לפני שתצאו למסע קניות לקראת לידה, בדקו מה תוכלו לקבל בירושה. ייתכן כי אחים גדולים, בני דודים או חברים עם ילדים שכבר בגרו, ישמחו להעביר הלאה את הציוד שאינו בשימוש עוד.
עגלה + סלקל
אני מודה, לבחור עגלה זה אחד הדברים הבאמת מתישים, כתבתי על כך לא פעם ואפילו חילקתי קצת טיפים איך לשרוד את החיפוש במדריך המקוצר (כאן). השוק מוצף בהמון מותגים (ותיקים וחדשים) ומאד קל ללכת לאיבוד ו/או להתבלבל – טיולונים, עגלות, עגלות משולבות והמבחר לא נגמר. ואנחנו כמובן רוצים את הטוב ביותר עבור התינוק שלנו.
אם זה לא מספיק כדי להתבלבל, בחודש האחרון נכנסה לתחום עגלות הפרימיום שחקנית חדשה – עגלת הפרימיום, NEO, עגלה משולבת מבית קונקורד הגרמנית. עגלה קלה (10.6 ק"ג), נוחה לתפעול וקיפול. עגלה בעלת שלדת Y, בולמי זעזועים להתניידות קלילה ועיצוב נקי ושיקי. לעגלה שלושה אביזרי הרכבה: סלקל, סל שכיבה (אמבטיה) וכן מושב טיולון שניתן לשימוש בשני מצבים: כשפני הילד קדימה או לכיוון ההורה. בין האביזרים ניתן להחליף בלחיצת כפתור בודדת. העגלה נמכרת ברשת מוצצים ובחנויות התינוקות המובחרות ברחבי הארץ וכן באתר BBK.
כמה קל לתפעל ולקפל? ככה קל –
היתרון הגדול לעגלות משולבות (כאלה הכוללות טיולון, אמבטיה וסלקל) בכלל ולעגלה זו בפרט, הוא בכך שבקנייה אחת סוגרים את כל פינת העגלה/טיולון/סלקל. בסופו של דבר, בחירת עגלה מסתכמת בשלושה דברים עיקריים: הנוחות שלכם, השימושים שלכם והחשוב מכל התקציב שלכם.
*עלות עגלת NEO חדשה כולל כל הפרטים הנלווים: 4,999 ש"ח.
מיטה/עריסה לתינוק
בחודשים הראשונים לחייהם, נהוג להניח את הקטנטנים, שהרגע יצאו מהרחם, בחלל המתאים לגודלם. יש הבוחרים לוותר על עריסה וקונים מיטת תינוק מהרגע הראשון, יש הבוחרים לקנות/לשכור עריסה רגילה עם או בלי גלגלים ויש הבוחרים להלין את הקטנטנים בעריסה הנצמדת למיטת ההורים.
השיקול הוא (שוב) אך ורק שלכם ההורים, האם אתם רוצים את התינוק איתכם בחדר? במידה וכן האם יש לכם די מקום למיטת תינוק? וכן האם האמא הטרייה מתכוונת להניק בלילות? לפני שלוש שנים, כשהפיצית שלנו נולדה, רצינו לשכור או לקנות עריסה הנצמדת למיטת ההורים, אך לאחר בירור מעמיק של המחירים, האיש התרעם והחליט לבנות אחת בעצמו (כתבתי על כך כאן). גם בסיבוב הזה העריסה הנצמדת תשרת אותנו נאמנה והיא כבר ממתינה לדייר החדש.

שימו לב, מידתה של מיטת תינוק סטנדרטית היא סביב – 75*130 ס"מ בעוד מידתה של עריסה סטנדרטית היא סביב – 50*90 ס"מ. לפיכך, אם בחרתם להשתמש במיטת תינוק מהרגע הראשון, קחו בחשבון שהתינוקות הפיצפונים שלנו עד כה היו רגילים למרחב תחום וקטנטן, לכן מומלץ לצמצם ולתחום את שטח המיטה.
אמבטיה ואביזרים נלווים
מחקרים מצאו כי בימים הראשנים לחייהם, לא מומלץ לקלח את הקטנטנים, על מנת לתת לעורם העדין לספוג את שכבת הוורניקס מהלידה, אשר מהווה קרם לחות טבעי. בכל מקרה גם אם תחליטו לקלח מהרגע הראשון וגם אם תדחו את המקלחת הראשונה במספר ימים, עדיין תצטרכו מקלחת קטנה המתאימה לגודלם של הפיצפונים.
אנחנו בחרנו בזמנו באמבטיה עם מעמד, על מנת שלא נצטרך להתכופף לרצפה בכל פעם. לפרוטוקול, מאחר ובבית הנוכחי שלנו אין אמבטיה, האמבטיה ההיא משמשת אותנו עד עצם היום הזה (ילדה בת שלוש ששוקלת 14 קילו ובקרוב תשמש גם את אחיה הקטן). שימו לב, בקנייתכם אמבטיה בדקו את התקנים וכן עד איזה משקל ניתן להשתמש בה.

בנוסף, תוכלו לרכוש באותה הזדמנות מושב אמבטיה לתינוק שעשוי לעזור לכם לקלח בשתי ידיים. כשהפיצית נולדה קנינו מושב פלסטיק ואפילו ריפוד תואם עבורו, אבל לאחר שימושים בודדים גילינו שהרבה יותר נוח לנו לקלח בלעדיו ובחרנו לוותר עליו. מה שכן, מאחר והשתמשנו ביד אחת לקלח וביד השנייה להחזיק את התינוקת הפיצפונת, מהר מאוד הבנו שאם מקלחים לבד, חובה להכין את המגבת לסיום המקלחת מבעוד מועד. כך למעשה גילינו שהמגבת הנוחה לנו ביותר לשימוש היא מגבת חיבוקי, הנכרכת סביב צוואר ההורה בעזרת סקוטש בתחילת המקלחת ונמצאת במצב "עטיפה מהירה" בסיומה.
ולסיום, כמובטח, להלן רשימת הקניות האישית שלי, אותה שיכללתי עם הזמן והניסיון. כאן תוכלו למצוא, בין היתר, הערות, הארות וכמויות לכל אחד מהפריטים. מוזמנים להדפיס את הרשימה ולהשתמש בה במסע הקניות האישי שלכם לקראת לידה –

ובנתיים שתהיה לידה מוצלחת ומעצימה.