מתכון קליל וטעים להכנת מאפינס תירס, שהוא גם פעילות מהנה עם הילדים וגם ארוחת ערב טעימה. תהנו.
החופש הגדול אמנם כבר עומד להסתיים, אך עדיין נשארו עוד כמה ימים למלא בפעילויות לילדודס ואם אפשר, כדאי (ואף רצוי) שיהיו בסביבה ממוזגת.
הפיצית שלנו לא אכלנית במיוחד, אבל אם יש משהו שהיא כן אוהבת לאכול זה מאפינס, או כמו שהיא נוהגת לקרוא להם – "מאפניש". אז חשבתי לעצמי, למה שלא אנצל את ההזדמנות ואשלב בין חיבתה ל"מאפניש" לחוסר התעסוקה בחופש הגדול? בהזדמנות אחת גם נלמד אותה את רזי המטבח וגם "על הדרך" נכין יחד ארוחת ערב זריזה או נשנוש קליל וטעים.

בשל רגישות קלה ללקטוז אנחנו בבית מכינים את גרסת הפרווה של המתכון, אבל לנוחיותכם, אני מצרפת גם את הגרסה החלבית. המתכון מתאים לאפייה בתנור כפשטידה גדולה, כמאפינס או לחילופין במכשיר המולטי טוסטר, הכל תלוי במידת הסבלנות שלכם (ושל הילדודס כמובן). אצלנו מה שהכי הולך אלו מאפינס או כדורים.
אז כדי שלא תשארו במתח, הנה המתכון הבסיסי עליו ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים, אנחנו מאד אוהבים את השילוב של תירס וטונה –
מה צריך לגרסת הפרווה –
2 ביצים
4 כפות קמח תופח
2 כפות מיונז
1 כף שמן צמחי
תבלינים לפי הטעם מלח-פלפל-פפריקה
מה צריך לגרסה החלבית –
2 ביצים
4 כפות קמח תופח
גביע גבינה לבנה
1 כף שמן צמחי
תבלינים לפי הטעם מלח-פלפל-פפריקה

אופן ההכנה –
מוסיפים את החומרים לקערה לפי הסדר, מערבבים הכל יחד ומוסיפים כל תוספת שאוהבים, כאמור אצלנו פחית שימורי תירס ופחית טונה מסוננות. באופן אישי, מה שאני הכי אוהבת במתכון הזה, הוא שאם נצמדים לסדר החומרים, מלכלכים *רק* כף אחת וקערה אחת. זהו.


לאפייה בתנור – מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית 12 שקעים עם מנג'טים. אופים למשך כחצי שעה (או עד שהקיסם יוצא יבש).


לאפייה במכשיר המולטי טוסטר – מחממים את המכשיר כעשר דקות קודם ולאחר שהתחמם אופים כ3-4 דקות כל פעם עד שהכדורים נראים אפויים היטב והקיסם יוצא יבש.

מתכון מעולה להכין עם הילדים וגם מצוין לסרבני אכילה (כמו בת הרבע לשלוש שלנו)… בתאבון!