11 טיפים לצילום ילדים עם סמארטפון

חפשו את האור. צולם במכשיר אייפון 5. צילום: שלי קוטלר

פוסט אורח. Exploring Mommy מארחת את שלי קוטלר, שמצלמת בלי פוזה ומשתפת אותנו ב-11 טיפים יעילים לצילום ילדים עם סמארטפון, פוסט מיוחד לימי החופש הגדול.

החופש הגדול בעיצומו ואנחנו מבלים את רוב שעות היממה מחוץ לבית. עוברים מפעילות לפעילות עם הילדים – בים, בבריכה, בקניון, בטיול, העיקר שלא "יטפסו על הקירות". אז יצאנו מהבית, והילדים היו מהממים ועשו משהו שובב ואנחנו כמובן רוצים לתעד את הרגע. אבל בדיוק אז נזכרנו (והצטערנו) שלא יצאנו מהבית עם המצלמה.

מצלמה בהישג יד
אבל בעצם כן יצאנו עם מצלמה מהבית. הרי היום רובנו מצויידים בטלפון נייד חכם (סמארטפון) עם מצלמה. כמה הוא חכם? מאד! ישנם הורים, כמוני למשל, שסמארטפון מתפקד עבורם כמעין "יד שלישית", שעושה עבורם כמעט הכל. אז נכון, הוא אמנם עוד לא יודע להחליף חיתולים, לנקות את הבית או לבשל במקומנו, אבל אין סיבה שלא נצליח לצלם בעזרתו כמה תמונות טובות. כאלה שנוכל להשוויץ אחר כך בוואטסאפ לסבתא או לחברים בפייסבוק.

היום אני מארחת את שלי קוטלר, חברה יקרה שהיא גם צלמת בלי פוזה, שמשתפת אותנו ב-11 טיפים לצילום ילדים עם סמארטפון, במיוחד לימי החופש הגדול.

אז איך עושים את זה?
1. חפשו את האור. בודקים את האור סביבנו, מפעילים את את המצלמה ומפנים את המכשיר לכמה כיוונים, מסתכלים על המסך בזמן הזה ומגלים באיזה כיוון מה שאתם רוצים לתעד מקבל את התאורה הטובה יותר, הפרטים ברורים יותר, אין הבדלים גדולים מידיי בין החלקים המוצלים והחלקים המוארים – צלמו מאותו כיוון.

חפשו את האור. צולם עם סמארטפון - אייפון 5. צילום: שלי קוטלר
חפשו את האור. צולם עם סמארטפון – אייפון 5. צילום: שלי קוטלר

2. השתמשו בפוקוס. כדי לפקס את המצלמה בטלפון, צריך פשוט לגעת במסך במקום שבו נושא הצילום נמצא וככה הפוקוס יהיה עליו.

3. אל תשתמשו בפלאש (מבזק). לרוב הפלאש משטיח את התמונה, יוצר צללים מיותרים ושורף חלקים אחרים ומקשה על העריכה אחר כך, ברגע שיישמתם את העצה הראשונה של להיות מודעים לאור סביבנו בזמן הצילום תגלו שהפלאש מיותר ברוב המקרים.

4. אל תשתמשו בזום. הזום הוא דיגיטלי, הוא לא זום אמיתי, זאת תוכנה שעושה מניפולציה על התמונה ופשוט מותחת אותה. זה פשוט מוריד את איכות התמונה, רוצים תמונה מקרוב, הרגליים שלכם הם אביזר הזום המקורי, השתמשו בהן.

5. רדו לגובה הילד. ובכלל נסו זויות אחרות חוץ מלצלם את הילד מגובה של מבוגר. הוא לרוב יראה גמד ובחוסר פרופורציה. זוויות מעניינות הופכות תמונות למעניינות.

6. החזיקו את המכשיר בשתי ידיים. כשהמכשיר יציב יותר, התמונה תהיה טובה יותר.

7. את התמונות האהובות עליכן ביותר ערכו. לא חייבים פוטושופ, יש מספיק אפליקציות עריכה נחמדות. אל תפחדו לא להשתמש בתבניות הקבועות של האפליקציה, אלא לשחק לבד עם האפשרויות.

8. כשהתמונה האהובה נראית אבודה, נסו להעביר אותה לשחור-לבן.

להעביר לשחור-לבן. צולם עם סמארטפון - אייפון 5. צילום: שלי קוטלר
להעביר לשחור-לבן. צולם עם סמארטפון – אייפון 5. צילום: שלי קוטלר

9. צלמו הרבה ואל תפחדו למחוק את התמונות המיותרות. אתם לא צריכים את כולן, חבל על המקום בזיכרון. שימרו אחת או שתיים טובות במקום.

10. גבו את התמונות מדי פעם במחשב. אתם לא רוצים להיות הבאים שהטלפון שלהם נפל למים או נגנב בקניון הקרוב והלכה להם כל המדיה. זה אמנם לא כל כך קשור לצילום אבל אני מוצאת שזה חשוב.

11. אל תשכחו את הסמארטפון בבית 😉

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: