השבוע האיש שלי חגג יום הולדת. האיש שלי הוא חובב מושבע של השילוב (הכה מוצלח בעיניי) בין שוקולד וחמאת בוטנים. אי לכך ובהתאם לזאת הייתי חייבת, פשוט מוכרחה להכין עוגת יום הולדת מיוחדת, כזו שתשלב בין החום המתוק לטוויסט מלוח.
ואז נזכרתי בסרטון הזה, עם המתכון הסופר מגרה, ההוא ששמור אצלי כבר תקופה במועדפים… מפה לשם, עוגת יום ההולדת הוחלפה ב"עוגת" פינאט באטר קאפ אקסטרה-אקסטרה-לארג'. חייבת לצרף אזהרת צפייה חמורה – יש לצפות בסרטון לאחר ארוחה משביעה, פן תתפתו לרוץ ולהכין גם 😉
****************************************
תוספת מאוחרת:
ביקשתם יפה, אז הנה המתכון מהסרטון גם בעברית –
600 גרם אבקת סוכר
600 גרם חמאת בוטנים
100 גרם חמאה רכה או מומסת
750 גרם שוקולד מומס
עוטפים את החלק המתפרק של תבנית הפאי עם נייר אפייה.
מוזגים את השוקולד המומס לתבנית ומורחים את התבנית מסביב בצורה אחידה.
מכניסים את התבנית עם השוקולד לקירור.
בזמן שהשוקולד מתקרר מערבבים את אבקת הסוכר עם חמאת הבוטנים והחמאה המומסת.
מוציאים את השוקולד שהתקשה מתבנית הפאי ומנקים אותה משאריות השוקולד.
מעבירים את עיסת חמאת הבוטנים לתבנית הפאי ודוחסים אותה טוב עם הידיים.
מפרקים את התבנית עם העיסה וחותכים את עיסת חמאת הבוטנים כך שתהיה קצת יותר קטנה.
מנקים את תבנית הפאי ומחזירים את השוקולד הקרוש לתבנית.
מכניסים את עיסת חמאת הבוטנים למרכז התבנית עם השוקולד.
מוזגים את שארית השוקולד המומס מעל עיסת חמאת הבוטנים ומיישרים בעזרת מרית או סרגל.
מחכים שהשוקולד יתקשה או מקררים ומוציאים מספר דקות לפני ההגשה.
****************************************
שתי הערות חשובות לעצמי ולכם, כי מטעויות לומדים ומניסיון משתפרים –
חשבתי שאני חכמה גדולה ולא נצמדתי למתכון ולכן המילוי של חמאת הבוטנים יצא לי פחות יציב. אמנם מאד טעים אבל הרבה יותר נוזלי.
אמנם יש לי תבנית פאי כמו בסרטון, אבל חששתי שהעוגה תצא גדולה מדי, אז החלטתי להשתמש בקערה מצופה בניילון נצמד. עובי השוקולד יצא לא אחיד, מה שהקשה על החיתוך. אז אם יש תבנית מתאימה, עדיף להשתמש בה.
והנה כמה תמונות מגרות מתהליך ההכנה (והאכילה) –



ריירתם מספיק?! עוד לא?
בנוסף, כדי שיהיה איפה "לתקוע" את נר יום ההולדת (נר אחד, כי 37 נרות על עוגה זו כבר סכנת התלקחות), הכנתי גם עוגת בראוניז אישית – ארבע שכבות של גן עדן. שכבות בראוניז שוקולד, המופרדות זו מזו באמצעות רוטב שוקולד וחמאת בוטנים…
אז כדי שאני לא רק אגרה אתכם לשווא, קבלו את המתכון (והתמונות) –
מה צריך?
לבסיס
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום
50 גרם חמאה
ביצה
40 גרם קמח תופח
0.5 כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי
50 גרם שוקולד
2 כפות גדושות של חמאת בוטנים
איך מכינים?
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת 30X30 בנייר אפייה.
בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה, מערבבים עד שנמס לחלוטין.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומקפלים בעדינות לעיסה אחידה, חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהבראוניז לא יצאו דחוסים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים למשך כרבע שעה. שימו לב, העוגה יוצאת מאוד נמוכה (כסנטימטר) כיוון שזו בלילה לעוגה אישית זה בסדר, אך אם תרצו להכין עוגה גדולה יותר יש להכפיל כמויות. כשהעוגה מוכנה והקיסם יוצא יבש, מצננים את הבראוניז בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר עד לציפוי, כדי שניתן יהיה לבצע חיתוך קל ונוח.
בעוד עוגת הבראוניז מתקררת, מכינים את ציפוי השוקולד וחמאת הבוטנים. ממיסים את השוקולד וחמאת הבוטנים. מערבבים עד שנמס לגמרי ונוצר רוטב חלק ומבריק.
כשהבראוניז התקררו, חותכים את העוגה לארבעה רבעים (15X15). על רבע אחד מורחים בנדיבות מהרוטב ומניחים בעדינות מעליו רבע נוסף. מעליו מורחים עוד מהרוטב ושוב מניחים רבע בראוניז, כך מדביקים את כל שכבות הבראוניז.
בשארית הרוטב מצפים את השכבה האחרונה ואת דפנות העוגה, מקשטים וממתינים עד שהשוקולד יתקשה. ניתן לקשט עם סוכריות או סוכר צבעוני, אבל חשוב לעשות זאת לפני שרוטב השוקולד מתקשה. ניתן לשמור במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר (עם כוס קפה ליד).


ולסיום סיומת, הקדשה קצרה לחבוב היקר שלי,
מאחלת לך חיים מתוקים כמו שוקולד עם טוויסט של עניין כמו חמאת בוטנים.
מאחלת לך חיים מלאי חגיגות והפתעות כמו שבוע ההולדת הזה.
מאחלת לך שהשנה הקרובה תהיה מוצלחת לפחות כמו האחרונה ואף יותר.
תמשיך להיות האבא הנפלא לפיצית שלנו, החבר הכי טוב שלי והאדם האהוב על כולם.
ולעצמי אני מאחלת להמשיך להתעורר כל בוקר לצידך וללוות אותך גם בהמשך הדרך…