לתת זה לקבל – משלוח מנות מקורי לפורים

חם מהתנור

ביום חמישי הקרוב יחול החג האהוב עליי ביותר בשנה, הידוע כ-חג פורים. מעבר למסורת התחפושות (והכנתן כמובן – פוסט התחפושת השנתית יגיע בקרוב) שהיא כיף גדול בפני עצמה, מסורת מהנה לא פחות היא מסורת משלוחי המנות. הכיף שבלקבל משלוח עמוס כל טוב ויותר מכך הכיף שבלהכין אותו. אבל לא עוד משלוח מנות משמים עשוי צלחת נייר, עטופה בצלופן כפי שהיה בילדותי, כי אם משלוח מנות יצירתי, מושקע ומהנה – במינימום עלות ומאמץ.

ביום שני הפיצית חוגגת פורים בגן ואנחנו ההורים קיבלנו הנחייה – הכנת משלוח מנות. קיבלנו רשימה מפורטת: חבילת במבה קטנה, וופל מצופה, חבילת קליק, אוזני המן, מרשמלו, חטיף שוקולד והפתעה. כמי שנהנת לעשות וליצור מיד פתחתי את הרשת וחיפשתי השראה למשלוח מנות מיוחד ומקורי. קופסת קורנפלקס ריקה, טפט מנצנץ וקצת מדבקות והתוצאה לשיפוטכם:

משלוח מושקע במינימום עלות ומאמץ
משלוח מושקע במינימום עלות ומאמץ

להכנת אזני המן נעזרתי במשלוח מנות שקיבלתי בעצמי בשבוע שעבר, כחלק ממשחק גמד-ענק בין חברות, ובו ערכה להכנת אזני המן שכללה: קמח, סוכר, ממרח שוקולד למילוי ולפיצית מערוך וסינר. ניסיון האפייה הראשון שלי עם הפיצית שרד בערך 2 דקות עד שלזו האחרונה נמאס ונשארתי עם מלאכת האפייה לבדי (מסתבר שלסחוט תפוזים מעניין אותה יותר מלאפות). מפה לשם התקבלו שתי תבניות עמוסות אזני המן פריכות, האחת במילוי שוקולד אגוזים והשנייה במילוי שוקולד לבן:

חם מהתנור
חם מהתנור

וכיוון שקיבלתי הרבה בקשות למתכון, הנה הוא – מתכון לאזני המן:
מה צריך?
400 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
100 גרם סוכר
240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת
שוקולד למריחה או כל מילוי אחר שמתחשק

איך מכינים?
מערבבים את הקמח והסוכר טוב-טוב.
מוסיפים את הביצה והחמאה ומערבבים טוב עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק עם מערוך וקורצים ממנו עיגולים (עם חותכן או עם כוס).

מרדדים וקורצים עיגולים
מרדדים וקורצים עיגולים

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את העיגולים על הנייר.
במרכז כל עיגול מניחים כחצי כפית מילוי (לא יותר מדי שלא יגלוש בתנור).

חצי כפית מילוי במרכז כל עיגול
חצי כפית מילוי במרכז כל עיגול

מקפלים את העיגולים למשולשים ומהדקים את הקצוות.

מקפלים למשולשים ומהדקים את הקצוות
מקפלים למשולשים ומהדקים את הקצוות

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים כעבור כ-10 דקות או כאשר העוגיות מזהיבות, ככל שהעוגיות גדולות יותר זמן האפייה ארוך יותר.
מצננים את העוגיות ומתאפקים עד שמתקרר, כדי לא לקבל כוויה בלשון… בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: