כבר כמה ימים שהאיש בחשק עז לצ'ולנט (חמין). בסוף השבוע האחרון, רגע לפני שהשמיים האפירו ומזג האוויר נהיה קודר, החליט האיש להכין אותנו לחורף עם חמין מהביל.

נכון שבא לכם גם? הנה המתכון –
מה צריך?
בשביל חמין –
סיר גדול (או קדירה) שמתאים לתנור
6-7 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
חצי קילו שעועית לאחר השרייה של 24 שעות ומסוננת מהנוזלים –
אנחנו השתמשנו בסוגים ובגדלים שונים של שעועית יחד עם חיטה וגריסי פנינה
כחצי קילו בשר לקדירה חתוך לחתיכות גדולות – השתמשנו בבשר שריר לבישול ארוך
6 ביצים שטופות היטב
כרבע כוס שמן – בפועל השתמשנו בקצת פחות
2 בצלים גדולים וקצוצים
2 כפות סוכר (כי ככה עושים את זה בפולנייה)
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה – לפי הטעם, אנחנו אוהבים הרבה פפריקה

בשביל קישקע (עפ"י מתכון הדודה של האיש) –
3 כוסות קמח
2 בצלים גדולים קצוצים
200 גרם מרגרינה (או חמאה אם אתם לא מקפידים על הפרדה)
1.5 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק עוף
איך מכינים?
מטגנים את ארבעת הבצלים עד להשחמה, כשמשחים מוציאים חצי (ישמש אותנו בהמשך לקישקע) ואת היתר ממשיכים לטגן עם הסוכר עד שהבצל שחום מאוד.

מעל הבצל מניחים שכבה של קוביות תפוחי אדמה ומעליה את הבשר והביצים השטופות, את הבשר מכסים בתערובת הקטניות ושכבה נוספת של תפוחי אדמה.



מכסים הכל במים ומתבלים לפי הטעם. מרתיחים את כל תכולת הסיר ולאחר שרתח מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.

בזמן הבישול, נתפנה להכין את הקישקע – מערבבים את כל החומרים לקישקע במיקסר, מכניסים לשקית קוקי סוגרים היטב ומניחים יפה מעל החמין (מומלץ לחורר מעט חורים עם קיסם, כדי שלא יצא יבש מדי). מכסים במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך הלילה.
הערות הארות ואזהרות:
* למי שממהר או סתם לא מעוניין בכל ההשריות וההכנות המקדימות למיניהן יש גם תערובת חמין מוכנה, נשאר רק להוסיף את הבצל והבשר (ואת הקישקע כמובן) וזהו זה.

* אל תתפלאו אם בבוקר תתעוררו לניחוחות משכרים של חמין ולא תצליחו להתאפק עד ארוחת הצהריים….
שיהיה בתאבון וחורף נעים! 🙂
