זוכרים את סדרת סרטוני הפרסומת ששודרו אי שם בשנות ה-90 של המאה שעברה? עם "כוח תפוח" המופלאים? או כמו שפיצית קוראת לזה "תפאח".
מפה לשם, עץ התפוחים בחצר שלנו עמוס (לעייפה) בתפוחים יפיפיים, גדולים ועסיסיים, וזה בדיוק הזמן להשתמש בהם, לפני שייפלו וירקבו. אבל מה אפשר לעשות מכל כך הרבה תפוחים?! קבלו כמה רעיונות שתפסו לי את העין במיוחד וגם בונוס – איך להכין עוגת תפוחים בחושה, מתכון שבמקרה השתמשתי בו הבוקר, לטובת ארוחה משפחתית שיש לנו הערב. אתם לא מבינים בכלל כמה שהיא קלה להכנה, אבל על זה בהמשך.
הנה קצת נוסטלגיה –
בינתיים, הנה כמה רעיונות מקסימים, שאפשר להכין בבית עם הילדים (או לבד), לימי הולדת או אפילו סתם ככה, כצ'ופר מתוק ובריא (יותר או פחות):
* זוכרים את התפוחים על מקל במעטפת סוכרייה אדומה שוברת שיניים? לא עוד. קבלו את הגרסה המשודרגת לתפוחים על מקל – כאן
* ואם בחטיפי תפוחים לגדולים ולקטנים עסקינן, הנה מתכון שווה לצ'יפס תפוחים, שפשוט כיף לנשנש – כאן
* עד היום הכרתי את הגרסה התפוזית להגשת ג'לי צבעוני, אבל מסתבר שיש גם גרסה תפוחית (עם טוויסט) לעניין, מדליקה לא פחות – כאן
וכמובטח בונוס – איך להכין עוגה בחושה עם תפוחים
מה צריך?
הבסיס לכל עוגה בחושה –
4 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2-1 כוס סוכר לבן או חום (אני נוטה לכיוון החצי)
2 כוסות קמח תופח (כמובן שאפשר להחליף ב-2 כוסות קמח לל"ג + שקית אבקת אפייה)
3/4 כוס נוזלים (מיץ לגרסת הפרווה או חלב לגרסה החלבית)
כדי להפוך אותה לעוגת תפוחים –
5-6 תפוחים גדולים, שבמקרה קטפתי הבוקר מהעץ, אבל גם מהסופר זה מצוין.
כ"נוזלים" השתמשתי ב3/4 כוס מים עם תרכיז סיידר הגליל, אך כל מיץ תפוחים יתאים.
ולמי שאוהב – ניתן להוסיף כפית אבקת קינמון.
וכך מכינים:
בקערה מערבבים יחד את כל ה"רטובים" – ביצים, שמן והנוזלים ולאחריהם מוסיפים את הסוכר והקמח. מערבבים טוב-טוב למרקם חלק. ארבעה מהתפוחים חותכים לקוביות קטנות. אחרי שחתכתי לעצמי את האגודל עם הסכין, כי כזו אני – מוכשרת, עברתי להשתמש באליגטור הנוח שלנו. אמנם קצת מבאס לנקות אותו בסיום העבודה, אבל הזמן (והכאבים) שהוא חוסך, שווים את זה. חוץ מזה שהאיש הבטיח שהוא ינקה אותו… בכל מקרה, את הקוביות שיצרנו נוסיף לבלילת העוגה ונערבב שוב.
נחמם תנור ל-180 מעלות, נרפד תבנית קפיץ עגולה בנייר אפייה ונשמן עם מעט ספריי שמן.
כעת כשהתבנית מוכנה, נפרוס את התפוח שנותר לפרוסות דקות ואותן נפרוש כשכבה דקה בתחתית התבנית. מעל פרוסות התפוח הפרושות, נשפוך את בלילת העוגה בצורה אחידה, כך שהעוגה תשמור על תפיחה אחידה, ניתן לפזר מעל העוגה קצת סוכר חום, אבל ממש לא חייבים. ו-לתנור.
אופים עד שהעוגה יבשה (נו אתם יודעים, כשהקיסם יוצא יבש) – זה יוצא בערך 45 דק'.

הערות ואלתורים
הבסיס לעוגה בחושה נשאר זהה אבל אפשרויות הגיוון הן אינסופיות. קבלו כמה גרסאות לאותה עוגה בשינוי אדרת, על קצה המזלג –
הגרסה הקייצית – במקום תפוחים, אפשר להשתמש בפירות העונה השונים. ענבים ואפרסקים הן אופציה קייצית וקלילה.
הגרסה האלגנטית – במקום תפוחים, אפשר להשתמש בתותים (בעונה) ושוקולד. כשאפשר להוסיף כציפוי מעל העוגה ג'לי תות עם פרוסות תותים.
הגרסה לילדים – להמיס שוקולד ולהוסיף קקאו כדי שתצא עוגה "כושית". מעל מצפים בשוקולד שהומס עם חמאה/חלב ומעליו סוכריות צבעוניות. עוגה קלאסית שכל הילדים אוהבים.
הגרסה למבוגרים – להחליף חלק מכמות הנוזלים באלכוהול המועדף עליכם, זה יכול להיות וויסקי, ליקר מיוחד וכו'. להוסיף טיפות שוקולד או שוקולד קצוץ ומיני אגוזים קצוצים.
האפשרויות כאמור, הן אין סופיות. זה תמיד יוצא טעים (בכל גרסה) והניחוחות בבית תוך כדי אפייה – פשוט מטמטמים!!! בהתחייבות.