על שולחן החג שלנו

סלט שרי משמח

זה בכלל לא משנה אם אתם מתארחים או מארחים. אם אתם, כמוני, אוהבים מתכונים שאפשר להכין במינימום של מאמץ ולקבל מקסימום של תוצאה, קבלו את המתכונים (הקלים להחריד) למאכלים שיככבו אצלנו על שולחן החג השנה – מנה ראשונה, מנה עיקרית ואפילו קינוח שווה.

למנה הראשונה: סלט שרי משמח
מה צריך?
עגבניות שרי בשלושה צבעים, כי צבעוני זה משמח.
כדורוני בייבי מוצרלה, קנינו את אלה של גד, שבאים עם בזיליקום בפנים. נותן טוויסט מעניין לטעם.
חופן צנוברים
חומץ בלסמי
שמן זית, אני השתמשתי בשמן הזית של יד מרדכי, זוכה פרס מוצר השנה
מלח לפי הטעם

וכך מכינים:
אחרי ששטפנו את עגבניות השרי, נחצה אותן ונעביר לקערה. קבלו טריק מדליק שראיתי, לחיתוך עגבניות שרי בקלות ובמינימום מאמץ וזמן.

נוסיף את כדורוני המוצרלה לקערה. במחבת נקפיץ קלות את הצנוברים ונפזר מלמעלה. נתבל את הכל עם חומץ-שמן-מלח לפי הטעם. והרי לנו סלט חגיגי ומשמח, מלא צבע וטעם.

סלט שרי משמח
סלט שרי משמח

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

למנה העיקרית: קיש "בוב" – ברוקולי ובולגרית
מה צריך?
* לתחתית –
אם אתם אוהבים/רוצים להכין לבד את הבצק, בהצלחה עם זה. אבל אם אתם רוצים לתקתק, אפשר פשוט לקנות מראש בצק פריך ולקצר הליכים.
* למלית –
חצי שקית פרחי ברוקולי מוקפאים ומופשרים (אפשר גם טריים)
קוביות בולגרית
גביע גיל/אשל/יוגורט (לפי טעמכם)
גביע גבינה לבנה (250 גרם)
2 ביצים
3-4 כפות קמח (מכל סוג)
מלח (ופלפל) לפי הטעם
אגוז מוסקט (אופציונאלי)

וכך מכינים:
משמנים תבנית עגולה ופורשים את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות כך שהוא מכסה אותן לגמרי. בעזרת מזלג נחרוץ חריצים בתחתית הבצק (בעדינות), כדי שלא יתרומם מהתבנית.

בקערה נפרדת נערבב את כל החומרים למלית (פרט לברוקולי ולקוביות הבולגרית), עד שתתקבל בלילה חלקה. כעת נוסיף לבלילה את קוביות הבולגרית ונערבב שוב בעדינות. את פרחי הברוקולי נפזר בתבנית מעל הבצק ומעליהם נמזוג את הבלילה בצורה אחידה.

את התבנית נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבת הבלילה.

קיש "בוב"
קיש "בוב"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ולקינוח: עוגת "אני רק מיישר"
שזו למעשה עוגת ביסקוויטים, שהיא גם חוב קטן שיש לי מול האיש, שבמקרה גם חוגג השבוע יום הולדת. אז הזדמנות כפולה.

מה צריך?
חבילת ביסקוויטים (וניל או שוקולד)
2 חבילות אינסטנט פודינג (וניל או שוקולד)
500 מ"ל שמנת
400 מ"ל חלב
כף קפה נמס

וכך מכינים:
מכינים בקערה קפה נמס (רק עם מים/חלב). טובלים ביסקוויט בקפה, בדיוק לשנייה, אחרת הוא נמס ומתפורר, ומניחים בתבנית מלבנית. כך עושים שוב ושוב עד שיוצרים שכבה שלמה של ביסקוויטים.

בקערה נפרדת נכין את הפודינג – מערבבים את חבילות האינסטנט פודינג עם השמנת והחלב עד לקבלת מרקם חלק. מוזגים מהפודינג שכבה אחידה מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה. כעת יוצרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה שכבה נוספת של הפודינג. כך הלאה עד שנגמרת בלילת הפודינג והשכבה העליונה (והאחרונה) היא שכבת ביסקוויטים.

ניתן להשאיר את העוגה בצורתה הנוכחית או להוסיף לה שכבת ציפוי של שוקולד – ממיסים חבילת שוקולד מריר עם מעט חלב או חמאה (כדקה במיקרו) ומורחים שכבה אחידה מעל הביסקוויטים. כשהעוגה מוכנה נעביר אותה למקרר, לפחות 4 שעות לפני ההגשה כדי לאפשר לעוגה להתייצב.

עוגת "אני רק מיישר"
עוגת "אני רק מיישר"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*אזהרת מסע – מה שלא תחליטו, עם ציפוי או בלעדיו, טעים זה בכל מקרה יוצא (וכאמור, גם סופר קל להכנה). רק קחו בחשבון שהעוגה, כשמה, היא עוגה ש"מיישרים". אז אל תתפלאו אם כעבור מעט זמן תשאר מעט מאוד עוגה…

יש לכם שדרוגים? תוספות? מוזמנים לחלוק איתנו פה למטה בתגובות. ובינתיים שיהיה חג שמח (וטעים)!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: