מרק אפונה סמיך שעושה חשק לעוד

התוצאה

שמתי לב שבתקופה האחרונה, מאז שפיצית אוכלת (כמעט) הכל, אני נהנית יותר להכין אוכל, לה ולנו. יותר מזה, לפעמים (אבל רק לפעמים) ממש מתחשק לי לבשל, שזה בכלל מוזר, כי מדובר בתחום שמעולם לא היה "כוס התה" שלי (אני בכלל טיפוס של קפה). אבל כשמתחשק אז מתחשק וכבר תקופה שממש התחשק לי להכין מרק אפונה סמיך, אתם בטוח מכירים את זה, כזה שכל כף ממש עושה חשק לעוד. אז הצטיידתי במצרכים המתאימים והכנתי אחד כזה. וכשנגמר הכנתי עוד אחד, פשוט כי יצא כל כך טעים… אז קבלו מתכון –

מה צריך?
שקית וחצי אפונה קפואה, או לחילופין, שקית אפונה וחצי שקית עדשים
(אפשר גם להשתמש באפונה שהשרתם. אבל אני אוהבת כשזה קל, פשוט ומהיר)
2 כפות שמן קנולה
ליטר וחצי מים רותחים
בצל גדול קצוץ
2 כפות שום כתוש
פטרוזיליה קצוצה
תבלינים לפי הטעם –
כמון (אם יש בבית גם חווייג' למרק מתאים)
פפריקה
מלח-פלפל

כל אלה עומדים להפוך למרק טעימי!
כל אלה עומדים להפוך למרק טעימי!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

וכך מכינים:

מחממים סיר עם שמן ואחרי קיצוץ הבצל (ושוב אני מודה על האליגטור שבאופן קבוע חוסך לי זמן ודמעות), מכניסים אותו לסיר ומטגנים. כשמדובר במרק אפונה, בצל שקוף זה בהחלט מספיק טוב.

כשהבצל מוכן, מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומערבבים. לאחריהם מוסיפים את האפונה (העדשים) והתבלינים וממשיכים בטיגון עוד כ-2 דקות.

על כל התערובת מוזגים את המים הרותחים וממשיכים בערבוב. מתקנים תיבול אם צריך וכשהכל יחד רותח מורידים מהאש.

רגע לפני
רגע לפני

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נותנים למרק מעט להתקרר ובעזרת בלנדר מוט טוחנים טוב טוב.

בתאבון.

התוצאה
התוצאה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*הערת אזהרה – אל תתפלאו אם כשהמרק ייגמר מיד תרוצו להכין עוד אחד…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: