לאחרונה עלה החשד שהקטנה אולי רגישה ללקטוז ו/או לגלוטן. אז לאחר התייעצות עם רופא הילדים, החלטנו לנסות שבועיים ללא גלוטן וללא לקטוז. אך מאחר ואני מניקה, הוחלט שגם אני אצטרף לדיאטה החדשה, כדי למנוע מצב שבו תקבל ולו כמות מזערית דרך חלב האם. מוכרחה להודות שזה מאתגר, בעיקר בשבילי. ראשית כיוון שאחד הויתורים ה"כואבים" יותר עבורי היה הקפה של הבוקר (קפה עם חלב אגוזי לוז של אלפרו דווקא לא רע), אך בעיקר מאחר שאני לא חובבת גדולה של בישול, אבל אם כבר בישול, אז שיהיה מתכון קל שזמן ההכנה לא יעלה על 10 דקות. גג.
ואז מזג האוויר התקרר, והחשק למרק התגבר. פשפוש קל בנבכי הזיכרון, העלה זיכרון ישן נושן על מרק תירס סיני טעים וחם –
מה צריך בשביל להכין מרק תירס?
שקית תירס קפוא
כליטר מים
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
מלח ופלפל לפי הטעם
בצל ירוק קצוץ
קורנפלקס תירס ללא גלוטן

איך מכינים?
שופכים לסיר חצי שקית תירס ומוסיפים כוס מים, לאחר שמתחמם מעט, טוחנים למחית בעזרת בלנדר מוט.
מוסיפים את מחציתה השנייה של השקית ואת יתרת המים. מתבלים עם הסוכר, המלח, הפלפל והסויה ומביאים לרתיחה. בקערית מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל את המרק עד להסמכה. טועמים ומתקנים תיבול בעת הצורך. בקערית נפרדת טורפים את הביצים ובעזרת מזלג יוצרים נטיפים של הביצה לתוך הסיר. ניתן לערבב בעדינות עם המזלג עד שהנטיפים מלבינים.
מוזגים לקערות וזורים מעל קצת בצל ירוק קצוץ וקורנפלקס. בתאבון.

בקיצור – מרק תירס סיני חם בטעם של פעם. בלי גלוטן, בלי לקטוז. פשוט מושלם!