רגע לפני שידיעות על אייל גולן והקטינות הפציצו והרעישו את הרשת החברתית, היו דברים נוספים על הפרק, בעיניי אפילו חשובים יותר. אם אתם גולשים תדיר ברשתות החברתיות וודאי שמתם לב שחלק מהחברות (ואולי גם החברים) שלכם החליפו לאחרונה את תמונת הפרופיל. זו אינה מקריות שכולם שינו בו זמנית את תמונת הפרופיל לתמונת הנקה, אלא מדובר במעשה שהוא חלק מתמיכתם בזכותן של אמהות להניק בציבור.
לאחרונה, לאור מקרים רבים של הדרת מניקות מהנקה במקומות ציבוריים, קמו מספר נשים ועשו מעשה – קיבצו אמהות ונשים (וגם אבות וגברים) למען עידוד והעלאת המודעות להנקה בציבור. היוזמה למעשה הגיעה מנשים שנמאס להן לספוג הערות פוגעניות בנושא אך ורק כי האכילו את תינוקן בציבור, ומתוך מטרה לנרמל את מראה ההנקה.
גם אני הצטרפתי למהלך והחלפתי את התמונה. בעיקר כי תמוה בעיניי שבשנת 2013, האכלת תינוק בציבור (וכן הנקה בציבור, לא משנה איך נהפוך את זה, היא ממש לא שוות ערך להתערטלות או עשיית צרכים בציבור (כמו השוואות הזויות ששמעתי שעושים), אלא היא ה-א-כ-ל-ה של תינוק), נראית לאנשים מסוימים דבר פסול. נסו לדמיין עולם בו יאסרו ע-ל-י-כ-ם לאכול בקניון (או בכל מקום ציבורי אחר), שלא בחדר סגור ומסוגר או לחילופין ישלחו אתכם לאכול בשירותים, רק כי למישהו זה "לא בא טוב בעין". נשמע לכם הגיוני? לי לא! בעיניי, זו זכותה של כל אם לבחור כיצד, היכן ומתי להאכיל את ילדיה.

ביום רביעי הקרוב (27.11.2013), יתקיים דיון בכנסת מטעם הוועדה לקידום מעמד האישה, בנושא הנקה בציבור. כולי תקווה לשינוי חברתי נרחב, שיתחיל כבר עכשיו.
ובינתיים בשביל הכיף – קבלו חמש עובדות מעניינות על הנקה, מתוך העמוד של ה/ע/נקה בציבור בפייסבוק –
1. את יכולה להניק את תינוקך אפילו אם אספקת החלב שלך אזלה – התהליך נקרא השבת חלב.
2. גם אם מעולם לא היה לך ילד, גופך מסוגל להפיק חלב. זה יכול לקרות באופן ספונטני או יזום.
3. הרוק של התינוק "מתקשר" עם החזה ואומר לו איזה סוג חלב להפיק (למשל – תינוק יונק אשר מקורר "יבקש" לקבל חלב עם נוגדנים שיטפלו במחלה).
4. הגוף האנושי עוצב על ידי הטבע והאבולוציה לינוק עד גיל שבע, לכן רק בגיל זה מתחלפות השיניים (הנקראות "שיני חלב").
5. גם לגברים יש את היכולת להפיק חלב. קראתם נכון, לגברים יש את כל ה"חלקים" הנחוצים, ויש גברים שאף הוכיחו שהם יכולים להניק.