כזכור, בשבוע שעבר חזרנו ארצה לאחר שלושה וחצי שבועות של טיול + טיול שורשים בארגנטינה. ואחרי חששות רבים שהיו לי לפני הטיול, אני כאן כדי לספר ולהוכיח – צלחנו אותו בשלום! יותר מזה, נהננו! כן. נשבעת. זה אפשרי. גם עם תינוקת בת שמונה/תשעה חודשים.
עברנו תשע (!!!) טיסות סך הכל, ארבע בינלאומיות ועוד חמש פנימיות. אז נכון, פשוט זה לא היה והיו מליון ואחת פאשלות לאורך הדרך – טיסות שהתעכבו בחצי יממה, בקשות שהיינו בטוחים שטופלו מראש אך בפועל לא טופלו בכלל, טיסות צפופות עד אפס מקום ועוד. אבל דווקא מצידה של הקטנה, היה מצוין!
כמה המלצות כדי לשרוד טיסה עם תינוקות:
לחץ באוזניים בהמראה ונחיתה – בדומה לנו, המבוגרים, גם תינוקות חווים לחץ באוזניים בהמראה ובנחיתה כתוצאה משינויי האטמוספרה. מאחר והם לא יכולים ללעוס מסטיק או לבלוע רוק כדי לשחרר את אותו לחץ מעיק ולעיתים אף כואב, מומלץ לתת להם משהו למצוץ או לאכול בהמראה ובנחיתה. מוצץ, הנקה או בקבוק יכולים לעזור מאד.
להצטייד בהתאם – טיסות הן דבר בלתי צפוי ושינוי בלוח הזמנים שלהן הוא משהו שבשגרה. מתוך מחשבה שלא בהכרח תראו את המזוודות בזמן שתכננתם, מומלץ שתהיו ערוכים לכל שינוי. הביאו איתכם את הדברים שאתם משתמשים בהם בשגרת היום-יום, רק בכמויות גדולות יותר. למשל:
בגדים – היו ערוכים לכל מצב, מראש מומלץ להלביש בבגדים נוחים ובשכבות, אין לדעת אם יהיה חם או קר במטוס. בנוסף הצטיידו בבגדים נוספים ארוכים וכן קצרים להחלפה במקרים של לכלוך או "פספוסים".
אוכל – הצטיידו בכמויות מספיקות של אוכל מוכן מראש אשר יהיה קל דיו להכנה. לביבות, גרבר, תמ"ל במידת הצורך וכן הלאה.
צעצועים – קחו את אלה שהתינוק אוהב, אבל שלא יכאב הלב אם יאבדו.
תרופות – לא ברמה ההיפוכונדרית של המילה. קחו רק את הבסיסיות והשמישות ביותר. כמו תרופות להפחתת חום וכאבים, נגד שלשולים, כאבי אוזניים, ויטמינים וכדומה.
החתלה במטוס – אין לתאר את המבטים ההמומים של יושבי המטוס, כאשר היצור הקטן והחמוד שעד כה שלח חיוכים לכל עבר, הכין חבילה בעלת ניחוחות מעלפים (מילולית). נראה שהחלפת חיתול היא הכרחית, אך לא ניתן לעשות זאת במושב (וממש לא ניתן לפתוח חלון ולאוורר).
כפועל יוצא של הסעיף הקודם, הצטיידו במוצרים בהם אתם משתמשים בתיק ההחתלה אך בכמות גדולה יותר. כנ"ל לגביי חיתולים, משחות ומגבונים למיניהם (בדקו מראש כמויות שמאושרות על ידי חברת התעופה). מפתיע, אבל בשירותים הצפופים של המטוס, עמדת ההחתלה נוחה להפליא. המדף יחסית גדול, נפתח מעל האסלה, יוצר משטח עבודה רחב ונוח. אפילו הבעלול רחב הכתפיים שרד החלפות בתא הצפוף. על מנת לרכך את המדף, ניתן להניח שמיכה מתחת למשטח ההחתלה הפרטי (חד או רב פעמי).
עריסה לתינוק – תינוקות עד גיל שנתיים משלמים כרטיס מוזל, בעיקר מאחר ואינם מקבלים כיסא על הטיסה, אך תינוקות עד גיל תשעה חודשים יכולים לקבל עריסה. זוהי עריסה מתקפלת שנצמדת לקיר ההפרדה במטוס. פרט להמראה ולנחיתה, התינוק יכול להעביר בה את זמן הטיסה, אם במשחק או בשינה.
לא בכל מטוס ולא בכל טיסה קיימות עריסות, לרוב במטוסים הגדולים ובטיסות הארוכות יש עריסות, אם כי מעט. לכן אם יש עומס של תינוקות בטיסה, אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא עריסה. מומלץ להזמין עריסה ולידע את חברת התעופה מספיק זמן מראש, שאתם נוסעים עם תינוק ומבקשים עריסה. אל תסמכו על סוכן הנסיעות שיעשה את העבודה עבורכם ו/או במקומכם, פנו ישירות לחברת התעופה ובררו את הפרטים מולם, אנחנו נכוונו.

*הערה – במידה ולא ניתן להשיג עריסה לתינוק – היה והטיסה לא מלאה ויש מקום פנוי, נסו לבקש מאחד הדיילים לעבור למקום עם מושב פנוי עבור התינוק. במצבים כאלה אלתרנו עריסה משמיכות וכריות שחולקו במטוס.
בסך הכל, שרדנו 8 מתוך 9 טיסות ללא עריסה, אבל בטיסה היחידה (טיסה טראנס-אטלנטית של 12.5 שעות) שבה קיבלנו עריסה, היה נוח להפליא. הקטנה ישנה בה ושיחקה בה, נתנה לנו לאכול בשקט ולצפות בסרטים. בנוסף, מאחר והעריסה נסגרת על ידי רשת בטיחות, כאשר הקטנה ישנה הצלחנו אפילו לישון מעט בעצמנו.
בקיצור, טיסה עם תינוקות, זה לא כל כך נורא ובטח שלא מפחיד כמו שזה אולי נשמע. אל תחששו לצאת מגבולות הנוחות ולקחת גם את הזאטוטים בחופשה הבאה. והעיקר שתהיה טיסה קלה, שקטה וכמובן בטוחה.