אוכל קדימה אוכל!

למברוסקו מרענן

לאחרונה הקטנטונת ואנוכי חגגנו לנו בחגיגות של טעם, אני את יום הולדתי והיא את חצי יום הולדתה.

יום הולדת לאמא
כחלק מהחגיגות שלי, פינק אותי בעלי היקר, כמו שרק הוא יודע – בבוקר הכריז שהוא בעצם לא הולך לעבודה היום, הוא בחופש ולי יש יום של הפתעות. "או אני אוהבת הפתעות" חשבתי. את הבוקר פתחתי עם מסאג' מפנק. בעוד הבעלול שומר על הקטנה, אני התמסרתי לידיו החסונות של מאסג'יסט שהגיע עד אליי לסלון ופינק/פירק לי את הגב במשך שעה וחצי – וואו כמה שהייתי צריכה את זה!! שבעה חודשים (עוד מאז ההריון) שהגב שלי צעק הצילו!

בהמשך מקלחת כיפית ומנוחה עם הקטנה בעוד הבעל המושלם עובד וטורח על ארוחת מלכים בת שלוש מנות ברמת מסעדת שף. בתפריט:

– שרימפס בחמאה ושום על מצע אספרגוס.
– חלת בצל פריכה עם 3 רטבים (ברביקיו, קטשופ חריף, מיונז שום).
– ספירבס ברוטב דבש וסויה.

חלת בצל פריכה
חלת בצל פריכה
ללקק את האצבעות
ללקק את האצבעות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

את כל הנ"ל שטפנו עם בקבוק למברוסקו טעים.

למברוסקו מרענן
למברוסקו מרענן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בקיצור היה יום הולדת מושלם!

חצי יום הולדת לפיצקה
כאמור גם הקטנה חגגה, לא מכבר, חצי יום הולדת וזהו כמובן ציון דרך משמעותי לכל דבר, אבל גם לטעימות ראשונות. למען האמת את הטעימות הראשונות התחלנו כבר בגיל ארבעה וחצי חודשים, כשבוע לאחר החיסון, למען ההפרדה ושלילת תופעות.

בתחילה טעמנו כל ירק בנפרד (מאודה וטחון טוב-טוב בעזרת בלנדר מוט) כשכל שלושה ימים בודקים אחד אחר:
– קישוא
– אבוקדו
– גזר
– תפו"א
– דלעת
– בטטה
– ובין לבין קצת ליקוקי מלון ואבטיח.

פירה קישוא
פירה קישוא
פירה דלעת
פירה דלעת
פירה בטטה
פירה בטטה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אי שם בזמן שבין הדלעת לבטטה, חשדתי באלרגיה ובמקביל ההתעניינות התחילה לדעוך, אז החלטתי לערוך הפסקה יזומה בטעימות. כעבור כחודש, כשלקטנטונת מלאו חמישה וחצי חודשים חזרנו שוב לטעימות ומידי פעם שילובים וההתלהבות הייתה בשיאה. בדקנו שוב את החשד לאלרגיה וראינו כי טוב. עם הזמן הוספתי גם פרי קטן לארוחת עשר – בין אם מאודה וטחון, טרי ומגורד ובין אם חתוך בתוך מוצץ הרשת – חגיגה של ממש – עם תפוח, אגס, בננה, נקטרינה, שזיף, ענבים, אבטיח ומלון.

וכך לכבוד חצי יום ההולדת, הגיע הזמן לאכול מרק – שילוב כל הירקות (למעט האבוקדו) בתוספת חזה עוף וקוסקוס (חשיפה ראשונה לגלוטן מומלצת בין חצי שנה לשבעה חודשים) – טחון היטב. המרק נאכל בשקיקה ובאושר רב, לצידו בקבוק מים רתוחים ומצוננים. תאווה לחך!

ארוחת צהריים ראשונה
ארוחת צהריים ראשונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אחרי חיסול ממוקד למרק
אחרי חיסול ממוקד למרק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***אזהרת צחנה: ריח ומרקם היציאות משתנה לפי סוגי האוכל!!! ראו הוזהרתם!***

ואלו הן המלצות משרד הבריאות להאכלת תינוק עד גיל שנה:
————————————————————————————————————
לידה עד חצי שנה
• ההנקה הינה ההזנה הטבעית והמותאמת לצרכי התינוק.
• מומלץ להיניק ללא כל תוספת מזון או נוזלים.
• חלב אם מספק בדרך כלל את הצרכים התזונתיים של התינוק הגדל עד גיל חצי שנה.
• תינוק שאינו יונק או יונק חלקית יקבל תרכובת מזון לתינוק (תמ"ל) מועשרת בברזל.
• יש להקפיד על כללי הכנת התמ"ל תוך שמירה על כללי היגיינה ובטיחות.
• כאשר התינוק נמצא בין הגילאים ארבעה חודשים עד חצי שנה ומראה סימני מוכנות (מפורטים בהמשך), אפשר להתחיל בטעימות מזון יחד עם הנקה כמזון עיקרי.
• אין לתת טעימות מזון לפני גיל ארבעה חודשים. רוב התינוקות יתחילו בטעימות קרוב לגיל חצי שנה.

סימני מוכנות התינוק לטעימות מזון
• יכול לשבת עם תמיכה
• ראשו יציב
• מראה סקרנות ונכונות לאכילה עם קירוב המזון לפיו.
• מצליח להעביר מזון בפיו מצד לצד.
• מקרב לפיו ידיו וחפצים שונים.

טעימות: מתי איך מה וכמה לתת?
• בזמן שהתינוק עירני, רגוע ואינו רעב.
• בין הארוחות ולא כארוחה בפני עצמה.
• מרקם המזון – טחון, מחיתי, ללא גבישים.
• ניתן להגיש לתינוק טעימות על גבי אצבע ההורה – בצורה של ליקוק, מציצה או בכפית המיועדת לתינוקות.
• כמות הטעימות אינה עולה על שתי כפיות ביום.
• ניתן לתת ממגוון המזונות הנאכלים במשפחה.
• רצוי לחשוף את התינוק למזונות המכילים קמח חיטה לפני גיל שבעה חודשים, מומלץ בשילוב הנקה.

תוספי תזונה
• ויטמין D מלידה עד גיל שנה להשלמת צרכי התינוק.
• ברזל מגיל ארבעה חודשים עד גיל 18 חודשים למניעת אנמיה.
• יש להקפיד על מתן התוספים מדי יום.

מגיל חצי שנה ואילך
• מומלץ להמשיך בהנקה.
• יש להוסיף מזונות מתפריט המשפחה להשלמת הצרכים התזונתיים של התינוק הגדל והמתפתח
• חשוב – לבחור מזונות עשירים בברזל, כגון: בשר בקר, הודו ועוד, דגים, קטניות, "דגנים לתינוקות" מועשרים בברזל.
• יש לשלב ירקות ופירות עשירים בויטמין C.
• ביצים – ניתן להתחיל מגיל ששה חודשים.
• מוצרי חלב כגון: גבינות, לבן, יוגורט – ינתנו לאחר גיל תשעה חודשים.
• חלב פרה מפוסטר 3% ינתן רק לאחר גיל שנה (אין לתת חלב 1% לפני גיל שנתיים).
• דגים – משרד הבריאות ממליץ לכל האוכלוסייה, כולל ילדים, לצרוך דגים ולגוון את סוגי הדגים בתפריט. אין צורך להגביל את תזונת הדגים בקרב הציבור בכלל ובקרב ילדים בפרט אלא לשמור על תזונה מגוונת ומאוזנת.
• המעבר למרקם גס יותר יעשה באופן הדרגתי, בהתאם ליכולות הלעיסה והבליעה של התינוק.
• לקראת גיל שנה מומלץ לתת שתיים – שלוש ארוחות ביממה מתפריט המשפחה בנוסף להנקה/ תמ"ל.
• אין לתת דבש לפני גיל שנה.

הנחיות כלליות
• חשוב לכבד את העדפות התינוק, אין להכריחו לסיים את הארוחה ואין להאכילו בכוח!
• מומלץ להגיש לתינוק את המאכלים הנהוגים במשפחה בהתאם לתרבות ולמסורת המשפחתית.
• מומלץ לעודד אכילה יחד עם יתר בני המשפחה סביב השולחן.
• חשוב לתת לתינוק לאכול בעשר אצבעותיו (נקיות), כף, כוס וצלחת ולהימנע ככל האפשר משימוש בבקבוקים.
• חשוב לצמצם בתוספת מלח או אבקות מרק ולהימנע משימוש מופרז במזון עשיר בנתרן, כגון חטיפים מלוחים.
• מומלץ להמעיט בשימוש במזון תעשייתי מוכן.

שתייה
• התינוק אינו זקוק לתוספת מים עד גיל חצי שנה, כל עוד מזונו העיקרי הוא חלב אם או תרכובות מזון לתינוק.
• בגיל חצי שנה, עם המעבר לארוחות מגוונות, יש להוסיף מים לשתייה.
• עד גיל שנה, יש להרתיח את כל סוגי המים, כולל מים מינרלים, מים מבקבוקים, מים במיכלים ומי ברז (אין להשתמש במים מהברז החם).
• חשוב לתת מים בטמפרטורת החדר.
• מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים בסוכר. כגון תה לתינוקות, תה ירוק, תה רגיל, מיצי פירות, מיצים ומשקאות מוגזים. זאת על-מנת להפחית את הסיכון לעששת שיניים וכדי לא להרגיל את התינוק לטעם מתוק.
• מאחר ואין מידע מלא לגבי הבטיחות בשימוש בתרכובות, תערובות וחליטות צמחים, יש להימנע מהשימוש בהן בתינוקות.
• משקאות סויה, חלב אורז וחלב שקדים אינם מומלצים לתינוק ואינם מחליפים הנקה או תמ"ל.

זהירות!
• אין לחמם במיקרוגל מזון לתינוקות. החימום אינו מתבצע בצורה אחידה ועלול לגרום לכוויה בפה של התינוק.
• יש להימנע ממאכלים העלולים לגרום לחנק בילדים מתחת לגיל חמש שנים. אין לתת מזונות כגון פירות וירקות קשים, ענבים, נקניקיות, סוכריות, פיצוחים, דגים עם עצמות אלא אם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם על-ידי חיתוך לחתיכות קטנות, ריסוק, גירוד או טחינה.
————————————————————————————————————

ילדים לחתוך לרצועות
ילדים לחתוך לרצועות

 

למקור התמונה לחץ כאן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: