מילון היריון להורה המתחיל

כאמא מצפה בסופו של החודש החמישי להריון/תחילתו של השישי, מלבד השינויים הנראים לעין – ע"ע תפיחה מואצת של כמעט כל איבר בגוף, את עוברת גם שינויים "סמויים". אם הורמונאליים – על פצעי בגרות ורגשות מתפרצים כבר סיפרתי, מנטאליים – פתאום כל פרסומת לטיטולים בכיכובם של תינוקות מדברים (שבעבר הייתי מזפזפת אותה מיד), איכשהו חמודה ואינפורמטיבית.

אבל אחד השינויים הגדולים ביותר הוא למידת שפה חדשה, שפת ההיריון. ממש כמו עברית, אנגלית ונוספות, גם הריון הוא שפה בפני עצמה. לפתע אני מוצאת את עצמי מבדילה בין מותגים ומבחינה בין עריסה, למיטת תינוק וללול (ומסתבר שזה ממש לא אותו הדבר).

אז הנה מספר מושגי הריון שליקטתי, להקלה מיידית על כל הורה-לעתיד מתחיל – בינתיים אמנם רק בקטגוריית ריהוט לתינוקות. והכוכבים –

עריסה – מיני מיטת תינוק ניידת בבית, לגילאי 0-3 חודשים (לפעמים גם 4 חודשים), שאמורה להשרות על הרך הנולד שלווה, חום וביטחון במקום קטנטן כ"ברחם האם" – אנחנו סבורים, שמיטת תינוק מרופדת בכריות תוכל לספק את אותה מטרה.

מיטת תינוק – מיטה מסורגת (מלשון סורגים) בעלת 2-3 גבהים משתנים של המזרן, עם דופן אחד מתכוונן לשליפה קלה ונוחה של העולל/ה. אמור להתאים עד גיל שנתיים או עד מעבר למיטת מעבר (אבל זה עוד רחוק מאיתנו ושמור למילון להורים וותיקים מאיתנו).

לול – לא לתרנגולות בלבד! – מדובר במעין כלוב/מבצר משחקים לבית או לחצר, לרוב יהיה נייד (מתקפל או מתגלגל) ויספק שטח רב יותר מאשר מיטת התינוק למשחק ושהייה של הקטנטנים, ובשאיפה ייתן קצת שקט להורים.

עגלה – מסתבר שלבחור עגלה זה עסק לא פשוט כלל! שלדת אלומיניום קלה, גלגלי אוויר או גומי מוקצף, בולמי זעזועים, בד נושם, ריפודים נשלפים ועוד אי אלו המצאות של המשווקים. מה בכלל חשוב בעגלה? ומה בסך הכל ביקשנו? שתהיה קלה, נוחה, קומפקטית והכי חשוב זולה!

עגלה משולבת – מכירים את הרובטוריקים? עגלה משולבת פועלת על אותו העיקרון בערך רק בעגלות. מדובר בעגלה רב תכליתית ורב שימושית! מאפשרת שהות של התינוק בטווח רחב של גילאים, החל מגיל 0. זה מתחיל ב"עריסה" או בשפה העממית "אמבטיה" המאפשרת שכיבה מלאה, משתנה לטיולון בעל שלושה (ומעלה) מצבי ישיבה/שכיבה וניתן להחלפה בסלקל "להלבשה" מהירה – "כדי שחלילה לא תעירו את התינוק שנרדם באוטו" כפי שהסבירה לנו המוכרת החביבה בשילב.

סלקל – כאשר הוא נמצא ברכב הסלקל משמש כמושב בטיחות לכל דבר (עם חגורות והכל), בעל ידית לנשיאה כמעין "תיק-תינוק" נייד ויכול כאמור להתחבר לעגלה, בעזרתם האדיבה של המתאמים המתאימים. עם זאת, נדיר להשיגו בעסקה אחת עם העגלה המשולבת ובמרבית המקרים, יש לרכוש אותו בנפרד עם כל ההתקנים הנלווים, כמובן כל התקן עבורו כרוך בעלות נוספת.

אמבטיה
– שלל גיגיות בשפע של צבעים ומגוון עיצובים משתנים על רגליים מתקפלות. ניתן לרכוש אמבטיות משודרגות – עם מקום מיוחד לסבון, שמפו, מד-חום (?!) ודפני – מעמד מיוחד (!) לתינוק "המחליף את זרוע ההורה".

שידת החתלה – שידת מגירות רגילה, בגובה המותן בתוספת פלטה רחבת ידיים לכל ענייני הטיפול בתינוק. הטריק המיוחד פה שהמגירות בעלות מעצורים "חסיני ילדים", בפועל משמשים יותר כ"חסיני הורים". אני די בטוחה שיש מישהו אי-שם שאני מספקת לו צחוק טוב בכל פעם שאני מנסה לפתוח או לסגור, ללא הצלחה, את המגירות האלה.

וכל אלה עוד לפני שהתחלנו בכלל לדבר על ענייני טיפול והאכלה. בהמשך בטח עוד אלמד גם על המונחים המשלימים כגון: בקבוקים, מוצצים, פטמות, חיתולים, בגדים וחבריהם. וכיוון שקשה עד בלתי נמנע לכתוב על ציוד לתינוקות, מבלי להיזכר בחיוך בפרק הבלתי נשכח מ"רמזור", אז גם מחממי מגבונים לחים – "כי ילד קפוט לא נעים להורים".

לפוסט המקורי בסלונה – לחץ כאן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: